• Haberler
  • İzmir
  • Gaziemir’de Yüksek Kaldırım Tartışması: Vatandaş Garajından arabasını çıkartamıyor…

Gaziemir’de Yüksek Kaldırım Tartışması: Vatandaş Garajından arabasını çıkartamıyor…

İzmir Gaziemir’de, yerel bir vatandaş olan Belgin Uslu, garajının girişine belediye tarafından yüksek kaldırım döşenmesine tepki...

İzmir Gaziemir’de, yerel bir vatandaş olan Belgin Uslu, garajının girişine belediye tarafından yüksek kaldırım döşenmesine tepki gösterdi. Bu durum nedeniyle aracını rahatça çıkaramadığını belirten Uslu, Gaziemir Belediyesi’nin çifte standart uyguladığını ve seyahat özgürlüğünün engellendiğini ifade etti.

Olay, Gaziemir ilçesinin 547. sokağında meydana geldi. Belgin Uslu, müstakil evinin bahçe bölümünü garaj olarak kullanıyordu ancak belediye tarafından garaj girişine yüksek bir kaldırım döşenmişti. Uslu, bu durum nedeniyle aracını garajdan çıkaramadığını dile getirerek, normalde garaj önünün rampalı olması gerektiğini ancak yüksek kaldırım nedeniyle evlerinde adeta hapis kaldıklarını söyledi. Aynı sokağın diğer komşularının garaj girişlerine yatay şekilde kaldırım döşenmişken, sadece kendi binasının önündeki kaldırımın yüksek bırakıldığını savundu.

Haber

Uslu, Gaziemir Belediyesi ile iletişime geçerek durumun düzeltilmesini talep ettiklerini, ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Belediye personelinin diğer evlere de aynı uygulamanın yapılacağını söylediğini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti. Uslu, garajlarını komşularının alanını işgal etmeden kullandıklarını vurgulayarak, kaldırımın yüksekliği nedeniyle araçlarını kaldırımdan çıkaramadıklarını ve bu durumun araçlarına zarar vereceğini kaydetti.

Sesini duyurmak için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya seslenen Uslu, adaletin herkes için geçerli olması gerektiğini ve çifte standarda son verilmesini talep etti. Kanunların herkes için aynı şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan Uslu, kaldırımın yüksekliğinin sorununun çözülmesini istedi.

İHA

Bakmadan Geçme