Gaziemir'de geri dönüşüm projeleri

Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 2. Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı. Belediyenin...

Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 2. Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’nda yerini aldı. Belediyenin geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmaların anlatıldığı standa, İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen nükleer atık sorunu da ele alınıyor. Gaziemir Belediyesi’nin standında, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak ve sürdürülebilir bir kent yaratmak amacıyla belediyenin yürüttüğü özel çalışmalardan söz ediliyor. İklim değişikliğiyle mücadelede daha güçlü adımlar atmak için 2022 yılında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuran belediye, sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için özel çalışmalar sürdürüyor. 

Geri dönüşüm bilincinin kazanılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması için eğitimler yapan belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, 4 noktadaki Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ilçenin dört bir yanına koyduğu 400 atık kumbarasıyla da geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı topluyor. 

Haber

Buralarda toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, pil gibi atıklar lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırılıyor.4 yılda 242 ton giysiyi ekonomiye kazandırarak 3 milyar 274 milyon litre suyu koruyan belediye, 120 ton bitkisel atık yağ toplayarak 120 milyar litre suyu kirlenmekten kurtardı. 4 yılda 5 bin 522 ton atık kâğıdı ekonomiye kazandıran belediye, 94 bin ağacı kesilmekten kurtardı. Belediye, 7 bin 686 öğrenciye geri dönüşüm eğitimi sağladı. 

Stantta, Başkan Arda’nın Duran Adam eylemiyle ülke gündemine taşıdığı ve 500 bin tondan fazla olduğu bilinen, normal değerin 7 bin 291 katı oranında radyasyon yayan atıklar hakkında da ziyaretçilerle detaylı bilgi paylaşılıyor. (M.T.) 

Haberi Merkezi 

 

Bakmadan Geçme