• Haberler
  • Ekonomi
  • Gaziantep Üniversitesi’nde yemek fiyatları 14 kat arttı

Gaziantep Üniversitesi’nde yemek fiyatları 14 kat arttı

Gaziantep Üniversitesi’nin adı daha önce de gündeme gelmiş rektörü Arif Özaydın’ın, yemek fiyatlarını 14 kat arttırdığı...

Gaziantep Üniversitesi’nin adı daha önce de gündeme gelmiş rektörü Arif Özaydın’ın, yemek fiyatlarını 14 kat arttırdığı iddia edildi.

Adı daha önce de gündeme gelmişti

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın’ın ismi daha önce üniversitedeki soyunma odasının ismini “giyinme odası” olarak değiştirmesi ile ve bunu icraat olarak nitelendirmesiyle gündeme gelmişti. Ayrıca Özaydın’ın adrese teslim kadro ilanları verdiği ve ilahiyat fakültesi mezunlarına ticaretle uğraşmaları tavsiyesinde bulunduğu söylenmişti.

Yemek fiyatlarını 1 liraya düşürdüğünü söylemişti

Özaydın ayrıca geçtiğimiz yıl üniversitenin merkez yemekhanesindeki yemek fiyatlarının 1 liraya düştüğünü, yeni açılan genç ofisinde ise çayın ve simitin öğrencilere bedava dağıtıldığını söylemiş, ancak söz konusu ucuz yemek hakkında sosyal medyadan yapılan paylaşımlar sonucu bu icraat tepki toplamıştı. Zira yemeklerin içinden böcek ve taş çıktığı iddia edilmişti. Yapılan paylaşımlar üzerine Özaydın yemekhaneyi bizzat uğrayarak yemek yemiş, öğrencilere sorunun çözüleceği vaadini vermişti. Rektör yemeği porselen tabak içerisinde yerken öğrencilere yemeğin tabldot içerisinde sunulması da gündem olmuştu.

Yemek fiyatları 14 kat arttı

Geçtiğimiz günlerde üniversite yemekhanesinin girişine asılan duyurularda ise öğrencilere ilk yemeklerin 15 lira, 2. yemeklerin 60 lira olacağı duyuruldu. Yeni hesaplarla beraber üniversitedeki yemek ücretleri 14 kat, yani yüzde 1400 artmış bulundu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme