• Haberler
  • Genel
  • Gazeteci Merdan Yanardağ’a açılan davada ilk duruşmanın tarihi belli oldu

Gazeteci Merdan Yanardağ’a açılan davada ilk duruşmanın tarihi belli oldu

Gazeteci Merdan Yanardağ, genel yayın yönetmenliğini yaptığı TELE1 kanalında bir programda sarf ettiği sözler sonucu önce...

Gazeteci Merdan Yanardağ, genel yayın yönetmenliğini yaptığı TELE1 kanalında bir programda sarf ettiği sözler sonucu önce gözaltına alınmış, ardından tutuklanıp Silivri’ye gönderilmişti. Sosyal medyada gazetecinin programda sarf ettiği sözlerden oluşan bir video gündem olmuştu.

Videoda Yanardağ’ın, Abdullah Öcalan’ın normal infaz koşulları altında salınması gerektiğini, fakat siyaseti doğru okuyan zeki biri olduğu için salınmadığını söylediği görülüyordu.

Yanardağ ve avukatı videonun cımbızlanarak yapıldığını, programın tamamında yapılmak istenen şeyin yeni bir çözüm sürecinin yollarını döşemeye çalışan AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun eleştirilmesi ve söz konusu cümlelerde yapılanın da ironi olduğunu söylemişti.

Katalog suçtan tutuklanmıştı

Merdan Yanardağ’a yöneltilen suçlamalar katalog suç kategorisine girmemesine rağmen Yanardağ, hakim tarafından katalog suç işlediği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Yanardağ hakkındaki iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 30 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutukluluğu devam edecek olan Yanardağ’ın davasının ilk duruşması 4 Ekim 2023’te görülecek.

Yanardağ, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmekle” suçlanıyor. Gazetecinin hakkında 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme