• Haberler
  • Dünya
  • Fransa’da sağcı vatandaşlar sopalarla sokağa çıktı iç savaş başladı mı?

Fransa’da sağcı vatandaşlar sopalarla sokağa çıktı iç savaş başladı mı?

Fransa’da Cezayir uyruklu 17 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protestolar her saat artarak...

Fransa’da Cezayir uyruklu 17 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protestolar her saat artarak devam ediyor. 4 gündür süregelen protestolarda sokaklarda pek çok kamu binası, mağaza, çöp kovası ve araç kundaklanmış, göstericiler polislerle çatışmaya girmişti. 1300’den fazla gösterici gözaltına alınmış, binlerce yangın çıkmış, sokaklardaki kolluk kuvvetlerinin sayıları arttırılmış ve Fransa’daki sağcı siyasetçilerin içinden “OHAL” sesleri yükselmişti.

Fransa’nın tanındık simalarından ve en bilinen siyasetçilerinden aşırı sağcı Marine Le Pen taraftarları, sopalarla sokağa inip protestocularla çatışmaya başladı. İnternette yer alan görüntülerin bazıları, Fransa’da bir iç savaş başladığı izlenimi veriyor.

Nitekim Fransa’daki polis sendikaları ve Le Pen’in de dahil olduğu aşırı sağcı siyasetin bazı temsilcileri, Fransa’da yaşananları bir iç savaş olarak değerlendirmiş, Cumhurbaşkanı Macron’u fazla taviz vermekle eleştirmiş, polislere daha fazla yetki ve olağanüstü hal talep etmişlerdi. Fransa’da aşırı sağın temsilcilerinden Zemmour’un kurmayı Marechal, hükümetin edilgen tavrı devam ettiği takdirde Fransa’daki vatandaşların “kendi kendini koruyacağını” söylemişti.

Fransa’da aşırı sağ, ‘OHAL’ diyor

Fransa’da yasaklar da sürekli genişletiliyor. Gece sokağa çıkma yasağı getirilen kent sayısı 4’ten 10’a yükseltilmiş, ülke genelinde gece otobüs ve tramvay seferleri iptal edilmişti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme