Fransa ve İspanya'da 'İzmir' rüzgarI

İzmir Ticaret Odası’na üye 10 tıbbi cihaz ve malzeme firmasından 18 temsilci, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi...

İzmir Ticaret Odası’na üye 10 tıbbi cihaz ve malzeme firmasından 18 temsilci, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi kapsamında Fransa ve İspanya’ya giderek 160 iş görüşmesi gerçekleştirdi. 6 gün süren organizasyonda, İzmirli iş insanları diplomatik temsilcilikleri ziyaret ederek iş birliği olanakları yüksek kurumlarla temaslarda bulundu. İzmir heyeti, Paris ve Madrid arasında iş birliklerinin temellerini attı.

İzmir Ticaret Odası tarafından organize edilen Ticaret Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tıbbi Cihaz ve Malzeme Projesi kapsamında gerçekleştirilen Fransa-İspanya ikili iş görüşmeleri, Türk firmalarının Avrupa pazarlarındaki etkisini artırmayı, fırsatları ve gereklilikleri incelemeyi ve Fransız ve İspanyol firmalarıyla ikili görüşmeler yapmayı hedefliyordu. Bu organizasyonla Türkiye’nin ve İzmir’in büyüme potansiyeline sahip tıbbi cihaz ve malzeme sektörünün Avrupa Birliği ülkelerinde tanıtılması ve bu pazarlardaki varlığın artırılması amaçlanmıştı.

Organizasyon çerçevesinde İzmir heyeti, Fransa’nın Paris şehrinde Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner’i ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, potansiyel barındıran alanlar ve sağlık ile tıbbi cihaz ve malzeme sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca, Ticaret Başmüşaviri Murat Gören ve Paris Ticaret Müşaviri Gonca Köksal Ensari ile İzmir heyeti arasında Fransa’nın ekonomisi, iş yapma şekilleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi ve deneyim paylaşımı yapıldı. İspanya ziyaretinde ise Madrid Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ayşe Zeybek ve Madrid Ticaret Müşaviri Nazlı Seza Onat ile görüşmeler gerçekleştirildi. İspanya’da Madrid Yatırım Ajansı’nı ziyaret eden heyet, İspanya ve Madrid bölgesi ekonomik göstergeleri, yatırım atmosferi ve fırsatlar hakkında bir sunuma katıldı.
İHA

Bakmadan Geçme