• Haberler
  • Asayiş
  • Fırat Çakıroğlu cinayetinde sanığın cezası onandı

Fırat Çakıroğlu cinayetinde sanığın cezası onandı

Ege Üniversitesi’nde 2015 yılının şubat ayında, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ülkücü...

Ege Üniversitesi’nde 2015 yılının şubat ayında, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ülkücü öğrenciler ile PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri arasında çıkan bir kavgada bıçaklanarak hayatını kaybetmesiyle ilgili dava sonuçlandı. Sanık Nurullah Semo, olayda “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve “terör örgütü üyeliği” suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Nurullah Semo’nun “terör örgütü üyeliği” suçu yerine “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararla Semo’nun 15 yıl hapis cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına dönüştürüldü.

Çakıroğlu’nun ailesinin avukatı Hakan Doğru, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak Cihat Babatonguz hakkında “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan dava açılmasını ve mevcut davayla birleştirilmesini talep etti. Mahkeme bu talebi kabul ederek her iki dosyayı birleştirdi. Ocak 2023’te İzmir 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda Babatonguz, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve “silahlı terör örgütü faaliyeti çerçevesinde öldürmeye iştirak” suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cihat Babatonguz, mahkeme salonundan kaçmaya çalıştı, ancak polis tarafından gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanık avukatının itirazı üzerine dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, mahkemenin kararında hukuka aykırılık bulunmadığına, delillerin ve işlemlerin eksiksiz olduğuna karar verdi. Daire, verilen cezaların ölçülülük ve orantılılık ilkesine uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, suçların niteliği göz önüne alındığında adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağına hükmederek tahliye talebini reddetti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıl hapis cezasını onayladı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme