• Haberler
  • Spor
  • Filenin Sultanları Bronz Madalya İçin Mücadele Edecek

Filenin Sultanları Bronz Madalya İçin Mücadele Edecek

Türkiye'nin olimpiyat yolu İtalya'ya takıldı: bronz için Brezilya ile karşılaşacağız

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finalde karşılaştığı dünya 1 numarası İtalya'ya 3-0 mağlup olarak altın madalya şansını kaçırdı. Filenin Sultanları, bronz madalya için Brezilya ile mücadele edecek.
Yarı final maçına iyi başlayan Türkiye, ilk sette Eda, Zehra ve Elif’in sayılarıyla 9-5 öne geçti. Ancak İtalya, 14-14’te eşitliği sağladı ve 18-16’da öne geçti. Türkiye farkı kapatıp 21-20’ye gelse de, İtalya seti 25-22 kazandı.
İkinci sette dengede başlayan oyun (8-8, 13-13) sonrası Türkiye 15-13 öne geçti. Fakat İtalya, 17-15’te öne geçtikten sonra seti 25-19 tamamladı. Üçüncü sette Türkiye, 6-3 ve 12-9 öne geçerek İtalya’ya erken iki mola aldırdı. Ancak 20-18 öndeyken avantajı koruyamayan Türkiye, seti 25-22, maçı da 3-0 kaybetti.
İtalya, 11 Ağustos'ta ABD ile finalde karşılaşacak.
“Madalya İstiyoruz”
Maç sonrası açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem, yarı finale gelmenin büyük bir başarı olduğunu ifade etti. "Kazanmayı çok istiyorduk ama oyunun kontrolünü sağlamakta zorlandık. İtalya çok sakin oynadı ve karar anlarında bazı hatalar yaptık. Tüm şanssızlıklara rağmen takımla ve teknik ekiple gurur duyuyorum. Hâlâ bir madalya şansımız var. Brezilya maçı zor olacak, ama iyi hazırlanan ve daha sakin kalan ekip kazanacak. Madalya kazanmayı çok istiyoruz” dedi.
Türkiye, 11 Ağustos'ta Brezilya ile bronz madalya mücadelesine çıkacak. Taraftarların desteğiyle, Filenin Sultanları'nın bu zorlu maçtan başarıyla ayrılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme