FETÖ’nün üst düzey imamı yakalandı

İçişleri Bakanlığı, üst düzey FETÖ’cülere karşı operasyonlarına devam ediyor. Bakanlık, yakalanan bir terör örgütü mensubu hakkında...

İçişleri Bakanlığı, üst düzey FETÖ’cülere karşı operasyonlarına devam ediyor. Bakanlık, yakalanan bir terör örgütü mensubu hakkında açıklama yaptı.

Açıklamaya göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı için, İstanbul Bölge İmamı olarak faaliyette bulunan M.G.’yi Ataşehir’de yakaladı.

M.G., 6 yıldır firari olarak yaşıyor, yakalanmamak için farklı kişiler altında kayıtlı bulunan ikametlerde saklanıyordu. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı. M.G.’nin, örgüt içinde Orhan K. ismi ile faaliyet gösterdiği, Bank Asya’da hesabı oldu ve KHK ile kapatılan, FETÖ’ye yakın eğitim kurumlarında varlık gösterdiği tespit edilmişti.

M.G., 2010 yılında KPSS sorularının FETÖ’cüler tarafından çalınması olayında şüpheliler arasındaydı. Yine sözde Hava Kuvvetleri imamı Kemal Batmaz ve sözde TSK imamı Adil Öksüz ile 7 farklı hat üzerinden çok sayıda irtibat kurmuştu.

M.G., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme