Fatih Özkan Ali Koç'tan Özür Diledi 

Fenerbahçe-Göztepe Maçında Ali Koç'a yapılan saldırı üzerine özür açıklaması

Süper Lig’in ikinci hafta mücadelesinde Göztepe ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta, Göztepe'nin akreditasyon kartı sahibi olan Fatih Özkan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u arkadan ittirerek yere düşürdü. Bu olayın ardından Fatih Özkan, yazılı bir açıklama yaparak hem Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan hem de her iki kulübün taraftarlarından özür diledi.
Maçta Yaşanan Olaylar
Göztepe'nin ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın ilk yarısı tamamlandığında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyet, maça alınmayan Fenerbahçeli taraftarlar için ayrılan deplasman tribününün bulunduğu bölüme geçti. Bu sırada Göztepeli taraftarların tepkisi büyüyünce, ikinci yarıda Ali Koç ve heyeti saha kenarından protokol bölümüne geçerken, Göztepe akreditasyon kartına sahip Fatih Özkan tarafından itildi. Özkan, Ali Koç’u arkadan iterek yere düşürdü. Olay sonrası İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şubesi tarafından gözaltına alınan Özkan, savcılığın ifadesini aldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Fatih Özkan’dan Özür Açıklaması
Yaşanan olayın ardından Fatih Özkan, yazılı bir açıklama yaparak hem Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan hem de Göztepe ve Fenerbahçe camialarından özür diledi. Açıklamasında, “17/08/24 tarihinde futbolumuzun iki güzide kulübü arasında oynanan müsabaka sırasında meydana gelen ve halihazırda kamuoyunu meşgul etmeye devam eden menfur olayın bir tarafı olarak yaşanan bu olay nedeni ile son derece üzgün olduğumun bilinmesini isterim. Kamuoyunun bu olay nedeni ile daha fazla meşgul edilmemesi; her iki güzide kulübe gönül vermiş taraftarların yıpratılmaması için başta tüm kamuoyu olmak üzere mensubu olduğum Göztepe Spor Kulübü, kulüp onursal başkanı Mehmet Sepil, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Ali Koç ile tüm Fenerbahçe camiasından özür dilediğimi kamuoyuna saygı ile bildiririm” ifadelerine yer verdi.
Göztepe ve Fenerbahçe’den Gelen Tepkiler
Maçta yaşanan bu olay, hem Göztepe hem de Fenerbahçe camialarında geniş yankı buldu. Her iki kulüp de bu tür olayların futbolun ruhuna aykırı olduğunu belirterek, yaşananları kınadıklarını açıkladı. Özkan’ın özür açıklaması, her iki kulüp tarafından da kabul edildi ve olayın son bulması için sürecin adil bir şekilde yönetileceği bildirildi.

Bakmadan Geçme