• Haberler
  • Siyaset
  • Fatih Çobanoğlu, Tire Kaymakamlığı Görevini Vural Karagül’e Devrediyor

Fatih Çobanoğlu, Tire Kaymakamlığı Görevini Vural Karagül’e Devrediyor

İçişleri Bakanlığı pozisyonuna Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından, bürokrasideki değişim hız kesmeden devam ediyor. Ağustos ayının başından...

İçişleri Bakanlığı pozisyonuna Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından, bürokrasideki değişim hız kesmeden devam ediyor. Ağustos ayının başından itibaren, emniyet ve valilik kararnamelerinin yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yapılan atamaların ardından, bu kez kaymakamlar, vali yardımcıları ve diğer bürokratların görev yerlerinin değiştiği yüzlerce atama gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Ağustos tarihinde gece yarısı imzaladığı atama kararıyla, toplam 491 kişinin görev yeri değiştirilirken, 255 kaymakamın yeni görev yeri belirlendi.

2019 yılında yayımlanan 2019/268 numaralı Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Tire Kaymakamlığı’na atanan Fatih Çobanoğlu, 08 Ağustos 2019 tarihinden itibaren görevini yürüttü. Ancak bugün itibariyle görevini Vural Karagül’e devrediyor.

Haber

Peki, yeni Tire Kaymakamı Vural Karagül kimdir?

Dr. Vural KARAGÜL, 1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul Beşiktaş Yeni Levent Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim aldı. Kariyerine 1999 yılında Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü’nde İdari Müfettiş Yardımcısı olarak başladı.

Daha sonra Kaymakamlık sınavını kazanarak Van İli’nde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı ve çeşitli ilçelerde vekaleten Kaymakamlık görevlerinde bulundu. Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi almak üzere İngiltere’ye gönderildi ve Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamladı.

Hatay İli Kumlu ilçesine 2003 yılında Kaymakam olarak atandıktan sonra farklı illerde de Kaymakamlık görevi üstlendi. ABD’ye giderek “Liderlik” konusunda doktorasını tamamladı ve ardından “Kamu Yönetimi” alanında doktora programını tamamladı.

2015 yılında Şanlıurfa İli Siverek İlçesi Kaymakamı olarak atanıp daha sonra Amasya İli Suluova İlçesi Kaymakamı olarak görev yaptı. 2018 yılında ise Esenyurt Kaymakamı olarak görevine başladı.

Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, çeşitli üniversitelerde dersler verdi, uluslararası konferanslara katıldı ve çeşitli konularda konferanslar düzenledi. Aynı zamanda evli ve üç çocuk babası olarak biliniyor.

Mustafa UYSAL/  YENİİZMİR

Bakmadan Geçme