• Haberler
  • Gündem
  • Eskişehir'de 'Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz' etkinliği

Eskişehir'de 'Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz' etkinliği

Eskişehir'de Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Down Sendromu Derneği kabilinden planlı...

Eskişehir’de Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Down Sendromu Derneği kabilinden planlı ‘Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz’ maneviyat pikniğinde down sendromlu çocuklarla doyasıya eğlendi.

Eskişehir’de Eskişehir’de Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Down Sendromu Derneği kabilinden down sendromlu füru ve aileleri düşüncesince maneviyat pikniği düzenledi. Buy sene 3’üncüsü planlı piknikte 71 down sendromlu bebek olamak kadar yekûn 350 isim ortaklık sağlandı. Gün boyu coşku ve animasyonlarla füru ve aileleri doyasıya eğlendi.

“Çocuklarımız hepimiz düşüncesince gelişigüzel devir aşırı önemli”

Etkinlikle ait Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynep Hayriye Karbölen, “Çocuklarımız hepimiz düşüncesince gelişigüzel devir aşırı önemli. Bu hususi evlatlarımızın bizden ayrımlı kendisine yargılanmadan ve kalplerinde fenalık olmaksızın geçinme tutunuyor, dünyanın onlarla iyi bulunduğunu topluma ulaştırmak ve toplumda farkındalık kurmak düşüncesince topluluk kendisine çocuklarımızla sene içinde türlü etkinlikler yapıyoruz” dedi.

Türkiye Down Sendromu Derneği Eskişehir Temsilcisi Uğur Yavuz, “Alandan ayrılırken aileler mutluluklarını bizlerle paylaştılar onların bu mutluluğunda hisse sahibi olanlara teşekkürname ederiz” diyerek konuştu.

“Yüreğine baştan sona baş başa temas etmek aşırı güzeldi”

Etkinliğe dahil olan Eskişehir Olta Balıkçıları Ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) Başkan Yardımcısı Yasin Başaran ise şöyleki konuştu;

“Bu iyi organizasyonda toprak kabul etmek evlatların yüreğine baştan sona baş başa temas etmek aşırı güzeldi. Onları aşırı seviyoruz baştan sona yanlarındayız.”

Düzenlenen etkinlik, çektirilen anı fotoğrafı ile sona erdi.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme