• Haberler
  • Eski lise binasına yeşil ışık

Eski lise binasına yeşil ışık

Ödemiş Ortaokulu'nda B Blok binasının yıkılması gündeme gelince öğrenci velileri de konuyla ilgili harekete geçip Ödemiş...

Ödemiş Ortaokulu’nda B Blok binasının yıkılması gündeme gelince öğrenci velileri de konuyla ilgili harekete geçip Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ödemiş Kaymakamı ile görüşmelerinde destek istemişlerdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ortaokulu arazisinde bulunan eski lise binasındaki yenileme çalışmalarını tamamlayarak yaklaşık üç ay önce binanın anahtarlarının teslim edildiğini dile getirerek, “Eski lise binasındaki gerekli tadilatlarla eksikliklerin giderilmesini sağladık ve yaklaşık üç ay önce de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne binanın anahtarlarını teslim ettik. Okul olarak kullanılmasına sıcak bakmıştık. Bu konuda son söz, tabii ki Milli Eğitim’dedir. Onların da onayı ile Ödemiş Ortaokulu öğrencilerinin buradan en iyi şekilde yararlanacaklarına inanıyorum” dedi.

Başka okula gidiyorlardı

Geride bıraktığımız eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitmesinin ardından B Blok’un olası bir depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılması üzerine buradaki öğrenciler, ikinci dönemde Anadolu Caddesi’ndeki İmam Birgivi Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi binasında eğitim görmüşlerdi. Öğrenci velileri de çocuklarının daha fazla mağdur olmamaları için stant kurarak imza kampanyası başlatmışlardı.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme