• Haberler
  • Gündem
  • Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılınç kimdir? nereli? kaç yaşında?

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılınç kimdir? nereli? kaç yaşında?

cumhurbaşkanı başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılınç atandı. Bugün resmi gazetede yayımlanan cumhurbaşkanı imzalı atama kararlarına göre eski...

cumhurbaşkanı başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılınç atandı. Bugün resmi gazetede yayımlanan cumhurbaşkanı imzalı atama kararlarına göre eski Gençlik ve Spor Bakanı yeni cumhurbaşkanı başdanışmanı oldu.

Yeni danışman Akif Çağatay Kılınç 1976 yılında Almanya / Siegen’de dünyaya geldi.

Akif Çağatay Kılıç lise eğitimini İstanbul Alman Lisesinde, lisans eğitimini ise İngiltere Hertfordshire Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümünde tamamladı.

Haber

AK Parti’de Genel Başkan Danışmanlığı, Başbakan Müşavirliği ve Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

24, 25 ve 26. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 61. Hükûmette Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirildi. 62, 63, 64 ve 65. Hükûmetlerde de bu görevini sürdürdü. 27. Dönem Türk-Alman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Kılıç, 1. Yasama döneminde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyon Başkanlığı görevini sürdürmüş daha sonra 2. Yasama döneminde Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak seçilmiştir .

Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haber

 

Bakmadan Geçme