Eski CIA uzmanı: Ukrayna savaşı kaybetti

Sputnik’te yayınlanan habere göre eski CIA analisti Larry Johnson, Judging Freedom isimli YouTube kanalına verdiği demeçlerde...

Sputnik’te yayınlanan habere göre eski CIA analisti Larry Johnson, Judging Freedom isimli YouTube kanalına verdiği demeçlerde Ukrayna ordusunun Rusya karşısında savaşı kaybetmesi nedeniyle Batı medyasının suskunlaştığını belirtti.

Johnson, “Sky News gibi televizyon kanallarında son zamanlarda savaşa dair herhangi bir şey söylenmiyor. Geçen yıl ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hakkında verilen bilgiler yarım saatte bir güncelleniyordu. Şu anda medyada ölüm sessizliği var” ifadelerini kullandı.

Kiev’de İşler iyi değil

Kiev’de Ukrayna’nın ve Batı’nın işlerinin iyi gitmediğini, Ukrayna ordusunun çatışmalarda ağır kayıplar verdiğini ve yenildiğini vurgulayan Johnson, Batı’nın Ukrayna ordusuna verdiği desteğin de bitmek üzere olduğunu vurguladı, NATO mensubu üyelerin Ukrayna’ya eskisi kadar destek vermediklerini ve verdikleri desteklerden de şüphe etmeye başladıklarını ekledi.

Ukrayna ordusu 4 aydır taarruzda

Öte yandan Ukrayna ordusunun Güney Donetsk, Zaporojye ve Artyomovsk bölgelerinde Rusya ordusuna karşı kalktığı karşı atak 4 aydır sürüyor. Putin ise bu süre zarfında Ukrayna’nın herhangi bir askeri başarı elde edemediğini vurgularken Batılı askeri uzmanlar ise Ukrayna ordusunun verdiği kayıplar üzerindeki Rus tahkimatlarının ve mayın döşeli arazilerin etkisine vurgu yapıyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme