Erol Nokta güven tazeledi

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası'nda genel kurul kongresi, sağlanan çoğunlukla Ödemiş Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri'nde...

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nda genel kurul kongresi, sağlanan çoğunlukla Ödemiş Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde dün gerçekleşti. Toplam 777 oy kullanılırken mevcut başkan Erol Nokta 409 oy ile bir kez daha seçilirken diğer aday Ali Bozkan 361 oy aldı. Yedi oy ise geçersiz sayıldı.

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Heyeti, Başkan Emin Bağcı, İkinci Başkanı Özcan Kılgıç, katip üyeler Nihat Kahya, Kadir Ergin ve Melih Şenoğlu’ndan oluştu. Gündem maddelerinin ardından adayların konuşmaları gerçekleşti.

 

Yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

 

14 yıldan beri odanın başkanlığını sürdürdüğünü dile getiren Erol Nokta, “Üyelerimizin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerini arttırmaları, teknolojik gelişmeleri yakından izlemeleri, kapasitelerinin geliştirilmesi ve rekabet güçlerinin arttırılması için yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılımlarını sağlıyoruz. Üyelerimizin olduğu kadar çalışanlarımızın da memnuniyetini göz önünde bulundurularak hizmet kalitemizin arttırılması amacıyla ve kurumsal yapısı güçlü bir oda hedefiyle ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ni kurarak Kalite Belgesi’ni alan bölgemizdeki tek oda olmanın gururunu yaşıyoruz.

 

Üyelerimize daha sağlıklı hizmet verebilmek için oda bünyesindeki çalışma ortamı iyileştirilerek yeniden düzenlenmiştir. Odamıza ait kurumsal web sitemizi güncel halde tutarak haberler ve bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra üyelerimizin tanıtımını sürdürüyoruz. Kooperatif işbirliği ile oda hizmet binamızdaki yenilenen düğün salonunun oda üyelerimize indirimli hizmet verilmesi ve bu salonun çeşitli toplantı, konferans ve seminerlerde de kullanılmasını sağladık. Hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile yapılan girişim ve görüşmeleriz sonucunda Sanayi Sitesi’nin ana arterlerine MOBESE kamera kurulumu gerçekleştirilmiştir.

 

“Üyelerimize destek çalışmalarını sürdürüyoruz”

 

Odamız üyesi çeşitli meslek gruplarımızla düzenlemiş olduğumuz bilgilendirme toplantılarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Belirli zamanlarda her meslek gurubu üyelerimiz için aileleri ile birlikte katılımın sağlandığı ve ilgili kurum ve kuruluşların da davet edildiği danışma-dayanışma amaçlı kahvaltı sohbetleri düzenliyoruz. Ramazan aylarında düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeği organizasyonlarına ve Muharrem ayında aşure verilmesi hizmetlerine devam ediyoruz.

 

Üyelerimize yönelik, iş kurma ve iş geliştirme, iş güvenliği ve işçi sağlığı gibi birçok konuda eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenlemeyi sürdürüyoruz. Üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına öğrenim bursu verilmesi uygulamasına devam ediyoruz. Ulusal bayramlarda üyelerimize Türk bayrağı dağıtılmıştır. Üyelerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi, Belediye ve diğer kuruluşlarla olan işlemlerinde Başkanlık ve Oda Genel Sekreterliği olarak gerekli katkı ve destek verilmesi çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sıhhi tesisatçı ve motosiklet tamircisi üyelerimiz için fiyat tarifesi belirleme ve uygulama işlemi tamamlanmış olup diğer meslek grupları için de bu konudaki çalışmalar sürdürülmektedir. İzmir Birlik Yönetimi ile işbirliği kapsamında kayıt dışı çalışanların tespiti amacıyla gerekli denetimler sürdürülmektedir. Anlaşmalı avukatlarımızla üyelerimizin hukuksal sorunları için ücretsiz danışma hizmetini sürdürüyoruz. Bankalarla girişimler yapılarak üyelerimize özel işletme kartı avantajlarının sunulması çalışmalarını yapıyoruz.

 

Odamız bünyesinde oluşturulan Kan Bilgi Merkezi hizmetine devam ediyoruz. Oluşturduğumuz toplu SMS hizmeti ile vefat, toplantı, konferans ve etkinlikleri duyurmak suretiyle üyelerimizle sağlıklı iletişimi sürdürüyoruz” dedi.

 

“Sorunlarınızı en iyi şekilde çözeceğiz”

 

Başkan Adayı Ali Bozkan ise, “Esnaf kardeşlerimizin içinden gelen biri olarak sorun ve taleplerinizi en iyi şekilde çözmek adına ekibimle birlikte bu kutlu göreve talibiz. Kaliteli hizmet anlayışıyla, odamızın destekleriyle, yönetim ve ekibimizin hizmetiyle oluşacak olan güçlü esnaf anlayışı ile çıktığımız bu yolda siz çok kıymetli üyelerimize kaliteli hizmetleri sunduğumuzda güçlü, kazanan, kalkınmış ve kalkınma sürecini devam ettiren esnaf olduğunuzu en geç iki yıl içinde idrak edip göreceksiniz.

     

Sorunlarınızı çözmek için bu kutlu göreve talip olduk. Tecrübeli, genç, dinamik ekibimle gece gündüz demeden, 7/24, dört yıl boyunca durmadan, dinlenmeden size hizmet etmenin vereceği kutsal enerji ile sonuna kadar size hizmet etmek, şahsımın ve ekibimin en büyük arzusudur.  

 

Sunduğumuz tanıtım listemizde belirttiğimiz gibi seçildikten sonra odamız adına kuracak olduğumuz lokalimizde ayda bir kez ikramlı toplantılar yaparak sorun ve problemleri, siz çok kıymetli üye arkadaşlarımızdan öğrenip çözene kadar hep birlikte üzerine gideceğiz. Bunun sözünü şimdiden siz çok kıymetli dostlarıma, odamızın üyelerine beyan ve taahhüt ederim.

 

Şunu özellikle vurgulamak istiyorum: Başkaları gibi hallederiz veya yaparız deyip hiçbir sorun ve problemi asla geçiştirmeyeceğiz. Listemizde ne yazdıysak, ne söylediysek verdiğimiz sözlerin namus ve şeref sözü olduğunu bilinci ve idrakı içinde hareket edip yapabileceğimiz her şeyi yapacağız, yapacağız ve yapacağız.

 

“Sanayi Sitesi’nin giriş ve çıkışları kapatılacak”

 

İş kazalarına karşı Sanayi Sitesi içerisinde ambulans bekleme yerinin yapılması, güvenlik kamera sistemlerinin kurulması, ayrıca Sanayi Sitesi’nin giriş ve çıkışlarına gerekli kurumlara görüşülüp kumandalı açılır kapanır  kapılı sisteme  geçilmesi, tüm üyelerimizin iş kollarını belirten isim ve telefonların internet sayfasına  konulması, mevcut internet sayfasının daha aktif, daha iyi bir duruma konuma getirilmesinin sağlanması, Sanayi Sitesi içindeki hurda araçların belediyemizin vermiş olduğu yere kaldırılmasının ve buraların esnafımızca otopark olarak kullanılmasının sağlanması, esnafımızın en çok çalıştıkları bankalar tespit edilip o bankaların bankamatiklerinin Sanayi Sitesi içine de konması, çeşitli meslek gruplarından danışma kurulu oluşturulup sorun ve problemlerin  hep birlikte daha hızlı bir şekilde çözüm yoluna gidilmesi, meslek gruplarına göre fiyat tarifelerinin çıkarılması, üyelerimizin uygun banka ve sıfır faizli KOBİ desteklerinden yararlanmasını sağlayacak çalışmaların yapılması gibi hedeflerimiz var.

 

Borçlu üyelere kolaylık

 

Bugüne kadar bu hizmetlerden kaç kişi yararlandı? Hızlı gelişen sanayi teknolojilerini takip edip siz çok kıymetli üyelerimizi bilgilendirerek yararlanmanızı sağlattıracağız. Meslek okullarıyla görüşüp üyelerimizin ihtiyacı olan çırak ve kalfaların sağlanması çalışmasını da başlatacağız. Oda kayıt belgesi ve buna benzer evrakların üyelerimizin isteği ve kanunun verdiği yetki doğrultusunda en dip fiyattan alınmasını ya da hiç alınmamasını sağlayacağız. Ayrıca üyelerimizin odaya olan borçlarını ödemek istediklerinde gerekli kolaylığın sağlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Seçimden sonra örnek görüntü

 

Sonuçların belli olmasının ardından her iki aday da seçim birbirlerini kutlayarak güzel mesajlar verdiler. Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanı Erol Nokta, “Demokratik ve son derece samimi bir ortamda seçim yapıldı. Eğer tek aday olsaydı son derece boş bir seçim gerçekleşecekti. Ali Bozkan’ı seçime katıldığı için kutluyorum. Bundan sonra da kendi aramızda hiçbir kırgınlık olmadan, dün olduğu gibi yarın da odamızı hep birlikte yöneteceğiz. Hiçbir zaman ‘ben’ demedik. Bundan sonra da ‘Ben değil biz’ sloganıyla odaya bağlı tüm üyelerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme