Erling Haaland kimdir işte cevabı

Erling Haaland, birçok takımın peşinde olduğu golcü bir oyuncu. 2022-2023 sezonundan beri Manchester City forması giyen...

Erling Haaland, birçok takımın peşinde olduğu golcü bir oyuncu. 2022-2023 sezonundan beri Manchester City forması giyen yıldız futbolcu şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak için ter döküyor.

Haaland, forvet mevkiinde oynayan Norveçli millî futbolcu, Premier Lig takımlarından Manchester City’de forma giyiyor. Üretken bir golcü olan Erling hızı, atletizmi, gücü ve topsuz alandaki hareketliliğiyle göze çarpıyor. Ayrıca, Dünyadaki en iyi genç futbolculardan biri olarak gösteriliyor.

Kariyerine Bryne’de başladı. Ardından, 2016 yılında 2 yılını geçireceği Molde’ye transfer oldu. 2019’da ise Avusturya Bundesliga takımlarından Red Bull Salzburg’a transfer edildi. 2019-20 sezonunun ilk yarısında ise gösterdiği olağanüstü performansla pek çok kulübün gözdesi olan Haaland, Dünya futboluna kazandırdığı genç oyuncularla bilinen Borussia Dortmund’a 20 milyon avro karşılığında transfer oldu.

Manchester City 10 Mayıs 2022 tarihinde Haaland ile prensip anlaşmasına vardığını duyurmuştu. Golcü futbolcu şimdilerde M.City forması terletiyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme