• Haberler
  • Ekonomi
  • Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 󈧔’lı masa’ yanıtı

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 󈧔’lı masa’ yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda ilk kez konuştu....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda ilk kez konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin grup toplantısında, “6’lı değil gerekirse 16’lı masa kuracağım’ sözleri gündem olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 16’lı masa söylemine yanıt verdi. Erdoğan açıklamasında, “Ne diyor 6’lı Masa, şimdi 16’lı masa. Masadaki ortakları artırmak neticeyi değiştirmez. Yetmez bunu daha da artırman lazım. Bu millet irade ister, eser ister, hizmet ister. Yalanla dolanla talanla bir yere varılmaz. Yaklaşık 1.5 sene önce malum bir masa kurdular. Kıyıda köşede kim varsa oy oranına bakmadan masada toplandılar. Yaptıkları onca görüşmenin sonunda millete bir şey sunamadılar. Kurdukları masa bizzat kendi tarifleriyle kumar ve pazarlık masasından öteye geçemedi. Bu masaya ben ‘kumar masası’, ‘noter masası’ demedim. Diyen o masanın etrafındakiler. Olay bu kadar acı, bu kadar basiretsiz. Neticesi ortada. Güya güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceklerdi. Sabah erken kalkanın bakanlık kaptığı ucube sistemi millete dayattılar. Vizyon ve proje konusunda açıklarını kapatmak için en kirli etik dışı seçim yarışını birlikte yürüttüler” ifadelerini kulandı.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme