Erdoğan’dan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na tepki

Avrupa'daki benzin fiyatları ile karşılaştığında Türkiye'de yapılan zammın makul olduğuna dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın...

Avrupa’daki benzin fiyatları ile karşılaştığında Türkiye’de yapılan zammın makul olduğuna dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamaları halkın bir kesiminde tepkilere sebep oldu.

Söz konusu zamdan sonra 1 litre motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL’ye, 1 litre benzinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avrupa ülkelerinde akaryakıt fiyatlarının tablosu yayınlandı.  Gönderide “Akaryakıtta hâlâ Avrupa’nın en ucuz 4’ncü ülkesiyiz” sözlerine yer verildi.

Basın Açıklaması (16.07.2023) pic.twitter.com/Zo8Ctw80YB

— T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı (@HMBakanligi) July 16, 2023

Paylaşımın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Refah Partisi’nde bulunduğu dönemde , Türkiye’de benzin fiyatlarının Almanya’dan daha ucuz olduğunu belirten bir vatandaşa karşı sarf ettiği sözler yeniden gündeme geldi. Konuşmanın video kaydı sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

Saf olma, kendine gel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan videoda, Almanya’da çalışmayan bir kişinin Türkiye’de çalışan bir kişiden 1280 kere daha fazla huzur içinde yaşadığına ve refahının yüksekliğine dikkat çekerek videoda şu sözleri kullanıyor:

“Kardeşim biraz uyanalım ya. Sen nasıl Almanya’yla benzini mukayese ediyorsun. Almanya’daki çalışmayan işçi Ahmet Türkiye’deki çalışan işçi Ahmet’ten aylık geliri itibariyle, çocuk paralarını katmıyorum, dikkat edin 1280 kere daha fazla huzur içinde, refah içinde yaşıyor.

Ama benim saf kardeşim de diyor ki, doğru ya hakikaten Almanya’da 1 mark. 1 mark kaç para  şimdi 1200 lira e bizde benzin 1125 lira bak bizde benzin daha ucuz.

Saf olma, kendine gel. Çünkü ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür.”

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme