• Haberler
  • Siyaset
  • Erdoğan, heykelinin Bolu’ya dikilmesi için izin vermedi

Erdoğan, heykelinin Bolu’ya dikilmesi için izin vermedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yeniden kazanması halinde Bolu’ya heykelini dikeceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yeniden kazanması halinde Bolu’ya heykelini dikeceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Erdoğan’a bir mektup göndererek, muvafakat istemişti.

ONAY ÇIKMADI 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan gelen cevap mektubuna göre; Erdoğan, Bolu’ya yapılması planlanan heykeline onay vermedi.

İdari İşleri Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gönderilen mektupta, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edildiği belirtilerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız devlet adamlarının heykelleriyle değil hizmetleriyle anılması gerektiği hususuna vurgu yaparak, heykelin yapımına muvafakatlerinin bulunmadığını ve yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlarımıza yardım yapılmasının daha yerinde olacağını tensip buyurmuşlardır.” ifadelerine yer verildi.

“ADİL ŞEKİLDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise açıklamasında, “Seçimlerden önce verdiğimiz söz üzerine geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’na mektup göndererek, muvafakat istedik. Ancak kendileri heykele harcanacak paranın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını ve heykel yapılmamasını uygun gördüler. Biz zaten bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza adil şekilde yardımda bulunduğumuz gibi bu heykele harcanacak parayı da yine adil bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme