• Haberler
  • Engelli vatandaşlara engel oluyorlar

Engelli vatandaşlara engel oluyorlar

Ödemiş'te duyarsız vatandaşlar, Ödemiş Devlet Hastanesi Otoparkı'nda engelli park alanına araç park etmeye devam ediyor. Engelli...

Ödemiş’te duyarsız vatandaşlar, Ödemiş Devlet Hastanesi Otoparkı’nda engelli park alanına araç park etmeye devam ediyor. Engelli araç sahibi vatandaşlar ise isyan ediyor. Ödemiş’te trafikle alakalı pek çok konuda ihmalkarlıklar artarak devam ederken Ödemiş Devlet Hastanesi’ndeki duyarsızlık da vatandaşların eleştiri konusu oldu.

Konuyla alakalı açıklama yapan bir vatandaş ise şunları söyledi: “Ödemiş Devlet Hastanesi’nin otopark bölümünde araçlar, kendi alanları gibi park ettiklerinden sıkışıklık kaçınılmaz oluyor. ‘Engelli Park Yeri’ olarak gösterilen ve zemininde de sembolize edilen noktaya insanlar, düşüncesizce araçlarını park ediyor. Bu yalnızca burada değil, bize özel ayrılan pek çok noktada yaşanan bir sıkıntı. Ödemiş Devlet Hastanesi’nin otoparkını düzenlemek, kontrol etmek adına önlem alınsın.”

“Park etmemişler terk etmişler”

Küçük Menderes Gazetesi ve TV9 İzmir olarak geçtiğimiz günlerde Ödemiş Devlet Hastanesi’nde yaşanan otopark problemini ve vatandaşların dile getirdiklerini haberleştirmiştik. Yetkililerin henüz bir çalışma gerçekleştirmediği haber ise şöyle: “Ödemiş Devlet Hastanesi’nin içerisinde bulunan otoparkta vatandaşların bilinçsiz araç park etmesi sonucu yer sıkışıklığı yaşanıyor. Hastanenin otoparkında bulunan sarı çizgileri önemsemeyerek aracını istediği gibi park eden sürücülere ise Ödemişliler sosyal medya üzerinden isyan etti. Vatandaşlar, şunları söyledi: ‘Önce soracaksın arabayı güzel sürebiliyorlar mı diye? Süremiyorlar ki park edebilsinler’, ‘İnsanlar önce kendine saygı duymayı öğrensin. Sonra başkalarına saygı duysun. Biz, kendimizden başkalarını düşünmeyiz’, ‘Sarı çizgi yerine taş duvar yapsak da o tekeri yine duvarın üstüne çıkarıp park ederler. Bu kadar eminim’, ‘İnsanların insanlara saygısı yok. Araçları park etmemişler, terk etmişler.”

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme