“Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz”

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomi planıyla...

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomi planıyla ilgili “Türkiye’de yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik reformları kapsamlı şekilde vurguluyoruz. Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz, ülkemizin resesyona girmeden büyümesini istihdamını sağlıklı zeminde sürdürmesini hedefliyoruz. Temel çerçevemiz istikrarlı kalkınma süreci.” ifadelerini kullandı.

“Eylülden sonra kısa ve orta vadeli planları ortaya koyacağız.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de bulunduğu toplantının ardından Yılmaz “Kısa vade ve orta vade şeklinde ayırıyoruz. Yasal, idari, teknik ve süreç iyileştirici süreçleri altında toparlayacağız. Eylül sonuna kadar Sanayi Bakanlığı koordinasyonunda yönlendirme ve teknik komitelerimizi çalıştırıp eylem planı ortaya koyacağız. Meclis açılmadan önce Eylül sonu kısa ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkacak. 6 ayda bir toplanmamız gerekiyor ama 3 ay sonra bir YOİKK toplantısı yapıp çalışmalarımızı gözden geçirmeyi planlıyoruz. Verilerin kullanımı ve paylaşımı konusu. Bu konularda daha ileri düzenlemelere ihtiyaç var. AB ile uyumu gözeten çerçevede uluslararası şirketlerin kendi içlerindeki paylaşımları ve çalışmalar yapmamız gerekiyor.” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme