• Haberler
  • Gündem
  • Emniyet Müdür Yardımcısı, Madımak anmasına müdahale etti “Var mı delikanlı?”

Emniyet Müdür Yardımcısı, Madımak anmasına müdahale etti “Var mı delikanlı?”

Sivas’ta çoğunluğu Alevi olan aydınların, yazarların ve sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’nin 30 yıl önce yakılması ile,...

Sivas’ta çoğunluğu Alevi olan aydınların, yazarların ve sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’nin 30 yıl önce yakılması ile, 35 değerli can hayatını kaybetmişti. 2 Temmuz günü, katliamın gerçekleştirilmesinin 30. yıl dönümünde, pek çok yerde anma ve etkinlikler düzenlendi.

Bu anmalardan birinin gerçekleştiği İstanbul Sarıgazi’de, etkinliğe polis müdahalesi gerçekleşti. Anmaya müdahale eden polislerin arasındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Hanifi Zengin’in anmadaki vatandaşlarla kurduğu diyaloglar tepki çekti. Zengin, vatandaşlardan birinin “Çocuklara tecavüz edilirken neredeydiniz? Milyar dolarlar çalınırken neredeydiniz?” demesine karşı, “Duyamadım, ne dedi? Bir şey söyledi. Var mı delikanlı? Söyleyen delikanlı mıydı? Tamam tamam delikanlı değilmiş” cevabını verdi.

“Türkiye halkına hakaret ediyorsunuz” diyen başka bir vatandaşa karşı kendisini şikayet etmesini söyleyen Hanefi Zengin, aynı vatandaştan “seni sana mı şikayet edeyim” tepkisini aldı.

Görüntülerde, Zengin’in de içlerinde bulunduğu polislerin anma eylemine katılanları ablukaya aldığı görülüyor. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi Gamze Toprak, ters kelepçe takılmak ve şiddet uygulanmak suretiyle gözaltına alındı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme