• Haberler
  • Siyaset
  • Ekrem İmamoğlu’ndan CHP Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özel’e destek

Ekrem İmamoğlu’ndan CHP Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özel’e destek

CHP içerisinde mevcut kadrolarda ve programda devamlılığı savunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki kanat ile parti...

CHP içerisinde mevcut kadrolarda ve programda devamlılığı savunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki kanat ile parti içerisinde köklü bir değişikliği savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğindeki kanat arasında çekişme devam ediyor.

İlçe kongrelerinde kendini göstermişti

Parti içerisindeki hiziplerin arasındaki rekabet, yer yer gerginliğe varan boyutlara ulaşabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda sona eren Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongreleri sırasında kimi yerlerde tek, kimi yerlerde birden çok aday ve liste ile seçime gidilmiş, pek çok seçimde ise gerginlik ortaya çıkmıştı.

Özgür Özel adaylığını açıkladı

İlçe kongrelerinin ardından gözler il kongresine ve kurultaya çevrildi. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Örsan Öymen ve Özgür Özel, Parti Genel Başkanlığı için adaylığını ilan etti.

Grup Başkanı Özgür Özel, parti içerisinde değişim isteyen kanata yakınlığı ile bilinirken İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığında yeniden adaylığını koyacağını ilan eden Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden Özel’e başarı dileklerini iletti. Yaptığı paylaşımda İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

CHP değişirse Türkiye değişir.

Türkiye’nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel’e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum.

#DeğişiminYüzyılı #YüzyılınDeğişimi #ÖzgürÖzel #CHP

@eczozgurozel

https://x.com/ekrem_imamoglu/status/1702646542996287654?s=20

Haber merkezi

Bakmadan Geçme