Eğitime yeni bakış

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurum ve okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler, 'Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici...

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler, “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi” hizmet içi kursuna alındı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki ölçme değerlendirme bölümünde uzman öğretmen Elif Balıkçı tarafından Konak Öğretmenevi’nde beş gün süren bir kurs verildi.

Kurs Öğreticisi Elif Balıkçı, “Öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin web2.0 araçlarını yeterli tanıyıp eğitim ve paylaşımlarda kullanmaları, yaygınlaştırmaları için iyi pratik yapmaları, uygulamalarla pekiştirmeleri gerekmektedir. Dersler ve ödevlendirmelerde bu yeni yaklaşımı kullandırmaları, eğitimi hızlandırıp yaygınlaştıracaktır. En basitinden senaryoyu yazma, film haline getirme, grupla çalışma becerilerini arttırma fırsatları olacaktır. Yeni yüzyılda sosyal medyayı eğitime faydalı hale getirme, cep telefonlarını iyi yönde kullanma zamanı olacaktır. Yeni yüzyılın öğretmenleri, bu yüzden web2.0 sunumlarını ve yeniliklerini kavramalıdırlar.

Daha önceden Wallwisher olarak bilinen padlet, interaktif sanal bir duvardır. İşbirlikçi çalışmalar yapmak, öğrenme günlükleri oluşturmak, kişisel portfolyolar oluşturmak için idealdir. Kullanımı kolay ve eğlenceli bir resim konuşturma aracıdır. Hikaye anlatma, bir konuyu tartışma ve problem çözme gibi bir çok farklı amaç ile kullanılabilir. Kendi çizgi resimlerinizi oluşturabileceğiniz bir hikaye anlatma aracıdır. Online olarak oyun, skeç veya tiyatro senaryoları yazabilirsiniz. Şiir fikir oluşturma aracını kullanarak şiir yazmanın birçok farklı yöntemini öğrenebilirsiniz” dedi.

“Önemli katkı sağlayacak”

Bademli Ortaokulu Müdürü Ramazan Göçen, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Ar-Ge bölümünün iş birliğiyle, K12 Erasmus projesi kapsamında, Avrupa’da değişik okullara ‘Catch the future’ (Geleceği yakalamak) konulu proje gezileri yapacağımız bu çalışmaya alt yapı olması, yeni proje tabanlı öğrenme yaklaşımlarının ele alındığı web2.0 araçlarını tanımak, iyi kullanmak, öğrenci odaklı etkinliklerde iş birliğinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, eğitimimize çok katkı sağlayacaktır. Stem+a, zeka oyunları vb. projeleri yürütme, yazma, uluslararası anlamda geliştirme çalışmalarına pencere açacak, önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bilişim Öğretmeni Sedat Kardeş, “Özellikle bilişim, fen, matematik, Türkçe öğretmenlerini bu kurstan faydalandırmalı, ilçelerde açılmalı. Bu kursta zevkle, gurup çalışması yaptık, internet araçlarını eğitimde daha çok kullanmayı öğrendik, Geleceği Yakalamak projesi ise öğretmenleriyle kaynaştık. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye, Hizmet İçi Eğitimi Şube Müdürü Selime Şentürk’e, Konak Öğretmenevi Müdürlüğü personeline, eğlenceli sunumlarından dolayı Elif Balıkçı öğretmenimize teşekkür ederiz” dedi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme