Eğitim İş Ödemiş'ten Sert Tepki

Cumhuriyetimizin Temellerine Yönelik Saldırılara Sessiz Kalmayacağız!

 

 


Eğitim İş Ödemiş Temsilciliği, Cumhuriyet’in temel değerlerine ve anayasanın değiştirilemez maddelerine yönelik tartışmalara karşı basın açıklaması düzenledi. Eğitim İş Ödemiş Temsilcilik Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine yönelik saldırılara sessiz kalmayacaklarını vurguladı.


Eğitim İş Ödemiş Temsilcilik Başkanı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
    “Cumhuriyetin temellerine yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve anayasamızın değiştirilmez maddelerine yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Numan Kurtulmuş’un anayasanın üçüncü maddesinde yer alan ‘devletin ülkesi ve milleti ile bölünemez bütünlüğü’ ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları cumhuriyetimiz ve aynı zamanda anayasal düzende doğrudan bir saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinin ve anayasa‘nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir. Bugün bu sistemin güncel adı ‘şahsım devleti’dir. Türkiye Cumhuriyeti anayasasını tartışmaya cüret edenler, şahsın devleti yaratanlar ve onlara destek olanlardır. Meclis temsilinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır. Ancak şunu unutmamalılar: bu ulusun geçmişi bağımsızlık mücadelesiyle, Cumhuriyetle ve Atatürk devrimleri ile yoğrulmuştur. Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğini değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır. Anayasamızın dördüncü maddesi, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu temellerin değiştirilmesinin teklif dahi edilmeyeceği net bir şekilde belirtmektedir. Bu temellere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir.
Eğitim İş olarak, Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye’de suç duyurusu dilekçelerimizi veriyor ve adliye binaları önünde basın açıklamalarımızı yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda bu tür saldırılara karşı en sert tepki vermekten asla geri durmayacağız. Şahsım devleti yaratanlar bilsin ki Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak. Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır.”
 

Bakmadan Geçme