• Haberler
  • Genel
  • Ege'nin En Büyüğü Karşıyaka Planetaryum 6 Ayda 30 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Ege'nin En Büyüğü Karşıyaka Planetaryum 6 Ayda 30 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Ege'nin En Büyüğü Karşıyaka Planetaryum 6 Ayda 30 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı Karşıyaka Belediyesi'nin Evrensel Çocuk Merkezi...

Ege’nin En Büyüğü Karşıyaka Planetaryum 6 Ayda 30 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı Karşıyaka Belediyesi’nin Evrensel Çocuk Merkezi Eğitim Kampüsü içerisinde kente kazandırdığı Planetaryum(Uzay Küresi), yılın başından bu yana 30 binden fazla ziyaretçi akınına uğradı. Her yaş ve kesimden olmak üzere ziyaretçilerine gökbilimi sevdiren Planetaryum, Ege Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliği taşıyor. Bilhassa çocukların ilgisini çeken bu yere yönelik düşüncelerini dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bilimi iç içe yetişen nesiller için çalışıyor; bu amaca hizmet eden merkezimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Karşıyaka Belediyesi’nin Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü’nde konumlandırdığı Planetaryum Eylül 2021’de hizmete açıldı. Kubbe şeklinde, 16 metre çapında bir çatıya sahip olan mekan; özgün yapısı, mimarisi, büyüklüğü, içeriği ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin en donanımlı ve yüksek kapasiteli planetaryumları arasında yer alan tesis, Ege Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliğini de taşıyor.

Bakmadan Geçme