• Haberler
  • Ekonomi
  • Egeli ihracatçılar Çin’deki dış ticaret açığını kapatacak

Egeli ihracatçılar Çin’deki dış ticaret açığını kapatacak

CIIE Fuar Bürosu tarafından İstanbul Shangri-La otelde Çin Uluslararası İthalat Fuarı tanıtım toplantısı yapıldı. İlgili toplantıda...

CIIE Fuar Bürosu tarafından İstanbul Shangri-La otelde Çin Uluslararası İthalat Fuarı tanıtım toplantısı yapıldı. İlgili toplantıda Fuarın Türkiye milli katılımını organize eden Ege İhracatçı Birlikleri ile CIIE Fuar  ana organizatörü arasında Mutabakat Zaptı İmza Töreni düzenlendi.

Tanıtım toplantısında açılış konuşmalarında söz alarak bir sunum yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Ege İhracatçı Birlikleri’nde 2019 yılını “Çin Yılı” ilan ettik. Birliğimiz bünyesinde ‘Çin Takımı ‘ kurduk. Bu ekip mesailerinin çoğunu Çin’e harcamakta. İhracatçılarımızı Çin pazarının sunduğu fırsatlardan haberdar etmek ve Çin e-ticaret platformlarıyla tanıştırmak amacıyla “Hedef Pazar: Çin” seminerleri düzenledik. Kasım 2022’de üyelerimiz için bir Çin Mini MBA  Sertifika Programı düzenledik. İhracatçılarımızı Çinli ithalatçılar ile buluşturmak için alım heyetleri organize ettik.” dedi.

Konuyla ilgili konuşmasına devam eden Başkan Eskinazi, “ICBC Türkiye Bankası ile Mutabakat Zaptı imzaladık. İkili ilişkilerimizi yerel para birimlerinde geliştirmek için bazı platformlar geliştirmeye çalışıyoruz. Wechat hesapları oluşturduk. Çin’in popüler e-ticaret platformlarında da bölgemizin ürünlerini tanıtmak için çalışıyoruz. Dünyanın en büyük doğal taş fuarı olan “Xiamen International Natural Stone” fuarına da uzun yıllardır milli katılım düzenliyoruz. 2019 yılından bu yana da  Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na milli katılım düzenliyoruz.” diyerek Ege İhracatçı Birlikleri’nin Çin pazarı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme