• Haberler
  • Asayiş
  • Ege’de 81 göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı yakalandı

Ege’de 81 göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı yakalandı

Avrupa’ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenler, Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı Ege Denizi rotasını tercih ediyor. Ege Bölgesi’nin...

Avrupa’ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenler, Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı Ege Denizi rotasını tercih ediyor. Ege Bölgesi’nin farklı ilçelerinin açıklarından Yunanistan’a doğru göçmen botlarıyla yola çıkan mülteciler, çoğunlukla Yunanistan tarafından geri itiliyor.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre 20 Ağustos’ta saat 05.00’te Foça’nın açıklarında bir mülteci botunun içerisindeki 19 düzensiz göçmen, Yunanistan tarafından Türkiye sularına geri itilmesinin ardından sahil güvenlik gemisi tarafından kurtarıldı.

05.20’de, bu sefer Dikili’nin açıklarındaki bir mülteci botunda bulunan ve yine Yunanistan tarafından geri itilmiş 32 göçmen karaya çıkarıldı.

07.25’te bu sefer Muğla’nın Datça ilçesi açıklarındaki bir lastik botta bulunan ve yine Yunanistan tarafından geri itilmiş 11 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botları tarafından kurtarıldı. Bu operasyon sırasında bir göçmen kaçakçısı da ele geçirildi.

08.50’de İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarındaki mülteci botunun içerisinde bulunan 19 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botu tarafından yakalandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme