• Haberler
  • Ekonomi
  • Ege Üniversitesi Hastanesi işçilerinin eylemleri devam ediyor

Ege Üniversitesi Hastanesi işçilerinin eylemleri devam ediyor

Evrensel Ege’de yayınlanan habere göre toplu iş sözleşmelerinde kendilerine verilen vaatler yerine getirilmeyen Ege Üniversitesi Hastanesi...

Evrensel Ege’de yayınlanan habere göre toplu iş sözleşmelerinde kendilerine verilen vaatler yerine getirilmeyen Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri, öğleden sonra yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Hastane çalışanları, örgütlü oldukları Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’nın İzmir Şubesi’nin çağrısıyla başhekimlik binasının önünde toplandı. İşçiler, kişi başı 55-60.000 liraya varan alacaklarının ödenmesini talep etti. İşçilere destek, SES Ege Üniversitesi İş Yeri Temsilciliği’nden geldi.

Yaptığı açıklamada Sağlık-İş İzmir Şube Başkan Yardımcısı Savaş Erdoğan, başhekimlik ile bir görüşme yapıldığını, kendilerine ödeneklerin muhtemelen Cuma günü ödeneceğinin söylendiğini belirtti.

Yine de başhekimliğin kesin bir gün söylemekten çekindiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Buradan emekçiler olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz; Ege Üniversitesi emekçilerinin haklarını gönderin de bir an önce hesaplarımıza geçsin. Biz de huzur içinde çalışalım” dedi.

Eylemde bir söz de SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz aldı. Batmaz, eylemci işçilerle dayanışma içerisinde olduklarını belirterek “Bugün mesai arkadaşlarımızın hakkı yeniyor buna sessiz kalmayacağız. Yönetime sesleniyoruz derhal buradaki arkadaşlarımızın alacaklarını ödeyin” dedi.

Sendika, kesin bir tarih belirtilmediği takdirde eylemlerin devam edeceğini ifade ediyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme