• Haberler
  • Asayiş
  • Ege Denizi açıklarında bir günde 160 göçmen bulundu

Ege Denizi açıklarında bir günde 160 göçmen bulundu

Düzensiz göçmenler Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışırken, Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı insan kaçakçılığı faaliyetleri Ege Denizi’nde...

Düzensiz göçmenler Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışırken, Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı insan kaçakçılığı faaliyetleri Ege Denizi’nde yoğunlaşmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın internet sitesinden yaptığı açıklamalara göre 27 Ağustos günü saat 01.00’de Muğla’da bulunan Bodrum ilçesinin açıklarında bir mülteci botu bulunduğu bilgisi geldi. Sahil güvenlik gemisi ve sahil güvenlik botu tarafından durdurulan lastik botun içerisindeki 18 düzensiz göçmen yakalandı.

03.55’te ise Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında bir lastik bot bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçen sahil güvenlik botu, Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilen lastik bottaki 21 düzensiz göçmeni kurtardı.

05.50’de yine Bodrum açıklarındaki bir lastik botta bulunan 30 düzensiz göçmen, Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilmesinin ardından sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

08.25’te ise İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilmiş olan bir lastik bottaki 17 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

09.20’de ise yine Bodrum açıklarındaki bu sefer yelkenli bir tekne içerisinde bulunan 74 düzensiz göçmenden oluşan bir grup, Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itildikten sonra sahil güvenlik gemisi tarafından kurtarıldı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme