• Haberler
  • İzmir
  • Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Yorgancılar’dan 30 Ağustos açıklaması

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Yorgancılar’dan 30 Ağustos açıklaması

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos’ta Büyük Taarruz sonucu elde edilen...

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos’ta Büyük Taarruz sonucu elde edilen zaferin 101. yılından bir gün önce bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz’un kesin zafere ulaştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimiz için askeri bir zaferden çok daha öte ve büyük bir anlam taşıyor” diyen Yorgancılar, Büyük Taarruz’la elde edilen zaferin Atatürk’ün kuracağı yeni ve modern bir devlet yaratma vizyonunun temelini oluşturduğunu da belirtti.

30 Ağustos’un ayrıca Türkiye’nin medeniyet, kültür ve ekonomi alanlarında elde edeceği zaferlerin de önünü açtığını vurgulayan Yorgancılar, Atatürk’ün “Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz” sözünü de hatırlattı; “30 Ağustos, küllerinden doğacak bir ülkenin ve milletin en görkemli şahlanışı olarak tarihte yerini almıştır. Bugün bize düşen, bu azim ve kararlılıktan ilham almak ve tüm konularımızın çözümünde bu bilinçle çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

Yorgancılar, mesajı Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve diğer tüm şehitleri rahmetle ve sevgiyle anarak sonlandırdı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme