Ege açıklarında 53 düzensiz göçmene ulaşıldı

Avrupa hayalleriyle Yunanistan’a giden mülteci botlarına binen düzensiz göçmenler, Yunanistan tarafından Türkiye sularına tekrar itiliyor. Avrupa’ya...

Avrupa hayalleriyle Yunanistan’a giden mülteci botlarına binen düzensiz göçmenler, Yunanistan tarafından Türkiye sularına tekrar itiliyor.

Avrupa’ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenler çoğunlukla Ege Denizi rotasını kullanarak hayallerine ulaşmaya çalışıyor. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın internet sitesinden yaptığı duyurulara göre 23 Ağustos gecesi saat 00.10’da Muğla’nın Marmaris ilçesinin açıklarında bulunan bir mülteci botunun içerisindeki 16 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. Bottaki göçmenler yakalanarak kıyıya çıkarıldı.

07.35’te bu sefer Balıkesir’in Ege kıyılarında bulunan Gömeç ilçesinin açıklarında başka bir sahil güvenlik botu, bir mülteci botunun içerisinde bulunan on düzensiz göçmeni kurtardı.

Saat 10.20’de ise İzmir’in Dikili ilçesinin açıklarında bir sahil güvenlik botu, içerisinde Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilen 27 düzensiz göçmenin bulunduğu bir botu kurtardı.

haber merkezi

 

Bakmadan Geçme