Efe’nin umudu bitmedi

Süper Amatör Lig Güney Grubu’nda geride bıraktığımız hafta sonu Narlıdere Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak...

Süper Amatör Lig Güney Grubu’nda geride bıraktığımız hafta sonu Narlıdere Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak play off yarışındaki rakiplerinin kazandığı haftayı zararla kapatan Ödemişspor’un işi bir hayli zorlaştı.

Haftaya üçüncü sıradaki Bayındırspor’un beş puan gerisinde giren ancak yaşadığı puan kaybı sonucunda bitime beş maç kala farkın yedi puana yükselmesine engel olamayan kırmızı lacivertli takım, kalan haftalarda azalan ümidini sürdürebilmek hedefinde. Önceki hafta mağlup ettiği lider Halilbeylispor ile arasında yeniden dokuz puanlık fark oluşan Efe, ikinci sıradaki Alaçatıspor’un sekiz ve üçüncü Bayındırspor’un da yedi puan gerisinde. Dördüncü Balçova Belediye Termalspor’un da üç puan arkasında kalan Ödemiş temsilcisi, bir haftalık aranın ardından Çeşme Belediyespor’a da geçildi ve altıncılığa geriledi.

Beş maçın üçü içeride

Kalan beş maçının üçünü önündeki takımlara karşı oynayacak olan kırmızı lacivertliler, söz konusu maçların ikisinde ise rakip sahalarda terleyecek. Artık maç maç düşünen Ödemişspor, öncelikle küme düşme korkusunu yakından hisseden Şirinyerspor’u saha ve seyircisi önünde geçmek zorunda. Hem iddiasını sürdürebilmek hem de ilk yarıda mağlup olduğu rakibinden rövanşı almak isteyen takımın bir sonraki rakibi ise içeride 3-0 ile boyun eğdiği Alaçatıspor olacak. Oynadığı son sekiz karşılaşmanın yedisini kazanıp birini de berabere bitirerek zirve ortağı haline gelen rakibinden mutlaka puan ya da puanlar koparmak zorunda olan Ödemişspor, daha sonra iç sahada peş peşe Çeşme Belediyespor ile Özçamdibispor kapışmalarına çıkıp sezonu Balçova Belediye Termalspor deplasmanında bitirecek.

Gol yemek yaramıyor

Son üç maçında kalesini gole kapatan Ödemişspor, Narlıdere Belediyespor müsabakasının hemen başında bu serisine veda etti. Efe, gol yediği maçların sadece ikisini kazanabilirken diğer dokuzunda ise ya berabere kaldı yahut da yenildi. Ligin ilk yarısında 3-1 kazandığı Narlıdere Belediyespor ve ikinci yarıda 2-1 galip bitirdiği Bayındırspor karşılaşmaları hariç Ödemişspor, kalesinde gol gördüğü diğer dokuz mücadelenin dördünde berabere kalıp beşinde ise kaybetti.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme