• Haberler
  • Eczaneler düzenleme bekliyor

Eczaneler düzenleme bekliyor

Son yüz yılın en tehlikeli salgın hastalığı olan koronavirüs, en fazla sağlık çalışanlarını tehdit ediyor. Koronavirüsün...

Son yüz yılın en tehlikeli salgın hastalığı olan koronavirüs, en fazla sağlık çalışanlarını tehdit ediyor. Koronavirüsün bulaştığı hastaları hayatta tutarak iyileştirmek amacıyla hastalığın bulaşma riskinin en fazla olduğu alanlarda çalışan sağlık çalışanları, büyük bir mücadele veriyor. Bazı doktorlara veya sağlık çalışanlarına virüs bulaşması halinde roller değişiyor. Her gün yüzlerce hastanın ilaç almak için geldiği eczanelerde çalışan kişileri etkiliyor. Eczanelerde hastalığın eczane personellerine bulaşmasını önlemek üzere ayrı bölümler oluşturularak önlemler alınıyor. Vaka sayısındaki beklenmedik artış ile en fazla risk grubunda olan eczane çalışanlarının mesai saatlerinin düzenlenmesi talebi, İzmir Eczane Teknisyenleri Yönetim Kurulu’ndan geldi.

“Çalışacak eczane teknisyeni kalmayacak”

İzmir Eczane Teknisyenleri Yönetim Kurulu’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada koronavirüs salgınının hızla yayılmasıyla eczanelerde çalıştırılacak personel bulmanın zor olacağının altı çizilerek, “Pandemi süreci halen devam etmesinden ve vaka sayılarının da İzmir’de inanılmaz bir şekilde artış göstermesinden dolayı eczanelerimizin çalışma saatlerinde ivedilikle düzenleme yapılması gerekmektedir. Aksi halde eczacı ve çalışacak eczane teknisyeni bulamayacak duruma geleceğiz. Birçok eczanemizde meslektaşlarımızın ve eczacılarımızın testleri pozitif çıktığı için aksamalar olmaktadır. Acilen İzmir Eczacı Odası, bu durumu görüp meslektaşlarının ve eczane teknisyenlerinin sağlığını korumak zorundadır. İyileştirmeler yapılmaz ise geç kalınmış her hareketin sorumlusu olarak İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarihe geçecektir” ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme