• Haberler
  • Eczane sorununa yanıt verdiler

Eczane sorununa yanıt verdiler

Ödemişli vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde tek olan nöbetçi eczanelerden şikayet ediyor. Bazı vatandaşlar, saatlerce sıra beklediklerini...

Ödemişli vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde tek olan nöbetçi eczanelerden şikayet ediyor. Bazı vatandaşlar, saatlerce sıra beklediklerini ve bazı zamanlarda reçetede yazan ilaçların nöbetçi eczanede olmadığını da sosyal medya üzerinden dile getiriyor. Küçük Menderes Gazetesi ekibi olarak vatandaşlarla ve Ödemiş’in bazı eczane sahipleriyle konuştuk.

Görüşme yaptığımız vatandaşlar; sıra beklemediklerini, yoğunluk nedeniyle en fazla on dakika beklediklerini ve bunun sorun olmadığını ancak ikinci bir nöbetçi eczanenin bulunmasının durumu daha da rahatlatacağını dile getirdi.

“Uzaktaki nöbetçi sinek avlar”

Bir eczane yetkisi ise şu açıklamalarda bulundu: “Resmi günlerde Ödemiş’te iki nöbetçi eczane bulunur. Özellikle özel hastane ve Ödemiş Devlet Hastanesi’ne yakın olan eczanelerden bir tanesi nöbetçiyse vatandaşlarımız, sıra beklemek pahasına o eczanelerden ilaç alırken daha uzakta olan eczaneler sinek avlar. Bunun yanı sıra tüm eczaneler, kalabalık zamanda hizmetin aksamaması adına çalışan sayısını da arttırıyor. Genellikle kış aylarında bir ya da iki ay boyunca hastalıkların ve enfeksiyonun artması nedeniyle yoğunluk olmasına karşın sonraki zamanlarda bu yoğunluk yaşanmaz. Hiçbir vatandaşımızı da bekletmemiz gibi bir durum söz konusu olmaz. Bu konuyla alakalı zaman zaman kendi içimizde de görüşmelerimiz oluyor. İlerleyen zamanlarda sorunun büyümesi durumunda gerekli çözüm bulunacaktır.”

Ece Köseoğlu   

Bakmadan Geçme