Duyarlı hayvanseverler yaşanan olayı anlattılar

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Tire'ye bağlı Gökçen Mahallesi yakınlarında bir köpeğin motosikletle sürüklenmesini görüp...

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Tire’ye bağlı Gökçen Mahallesi yakınlarında bir köpeğin motosikletle sürüklenmesini görüp olaya müdahale eden şantiye görevlisi Ali Koç ve yanında bulunan şantiye şoförü Garip Kılıç, olayı gazetemize anlattılar.

Hayvansever Ali Koç, yolda gördükleri manzarayı hemen kamera ile çektikten sonra müdahale ettiklerini belirterek, “Tire’den geliyorduk. Yolda bir motorun geldiğini ve arkasında da köpeğin sürüklendiğini gördük. Vatandaşlık görevimiz olarak döndük, yanına yaklaştık. Hemen müdahale ettik olaya ve vatandaşı yakaladık. Köpeği elimize aldık, vatandaş ise elimizden kaçtı gitti. Biz de gereken mercilere videomuzu gönderdik. Oradaki benzinlik kamerasından da görüntüleri aldık. Kendi çektiğimiz görüntüleri de verdik. Vatandaşlık görevimizi yaptık.

Böyle bir günde böyle bir olaya şahit olmak üzücü bir şey. Ne olursa olsun bir canlıya kesinlikle böyle bir şeyin yapılmasına karşıyız. Tire Belediyesi’nin köpeği aldığını, veteriner hekim tarafından tedavisinin yapıldığını öğrendik. O da bizi çok mutlu etti, başkanımız sağ olsun. Böyle bir olaya sessiz kalmak mümkün değil” dedi.

“Hayvanlara asla eziyet edilmemeli”

Olay esnasında Koç’un yanında bulunan Garip Kılıç ise, “Olayı görünce ‘Buna müdahale edelim’ dedim. Ali de ‘Dön’ dedi. Döndük ve köpeği kurtardık. Tepki gösterdik ama vatandaş kaçtı gitti. O köpeği benzinliğe getirdik, su verdik. Ali arkadaş, buraya gelince gereken yerlere telefon etti. Onlar da müdahale etmişler, daha fazla bilgim yok. Böyle bir günde böyle bir manzaranın olmasını gerçekten kınıyoruz. Hayvanlara asla eziyet olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Tedavisi gerçekleştiriliyor

Tire Belediyesi’nin veteriner hekimi Uğur Gürkaş da köpeğin geçici barınağa getirildiğinde çok kötü durumda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Köpeğimiz, bize yaralı bir şekilde geldi. Bir vatandaş tarafından motosikletin arkasında sürüklenmiş, basit yaralanmaları vardı. Basit yaralanmaların tedavisine başladık. Hayvanımız iyileştikten sonra kısırlaştırılması yapılacak, aşılama ve işaretlemeden sonra bulunduğu bölgeye geri salınacak. Tabi ki bu süreçte bakım evinde yaşamını sürdürecek. Hayvanımızın şu an için genel durumu çok iyi. Tahmini 20-25 gün içinde kısırlaştırılması da yapılarak geri salımı gerçekleşecek. Köpeğimiz bakım evimize geldiğinde ön ve arka bacağında yaralanmalar vardı. Bu yaralanmalar için gerekli tedavi yapıldı.”

Olayın sorumlusu yakalandı

Öte yandan Türkiye’nin gündemine oturan olayın ardından Gökçen Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, harekete geçerek olaydaki sürücüyü motosikletinde plaka olmamasına rağmen buldular. Tire Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan şahıs hakkında gerek trafik gerekse hayvana eziyet konularında gerekli işlemlerin uygulandığı bildirildi.

Onur Karagöz

 

Bakmadan Geçme