• Haberler
  • Teknoloji
  • Dünyanın En Büyük Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Ankara’da Kapılarını Açtı

Dünyanın En Büyük Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Ankara’da Kapılarını Açtı

İlk kez 2018 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl 6. kez düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay...

İlk kez 2018 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl 6. kez düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl ilk defa Ankara’da düzenlendi. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen etkinliğe, 125 farklı kurum katıldı. Saat 09.00’da kapılarını açan TEKNOFEST’e yoğun bir katılım sağlandı. Etkinlik alanına araçlarıyla gelen vatandaşlar, havalimanı çevresinde trafik yoğunluğuna neden oldu. Hürkuş, Akıncı ve Solotürk gibi hava araçları, etkinlik kapsamında gökyüzünde gösteriler gerçekleştirdi. Festivalin resmi açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TEKNOFEST’in ilk kez Ankara’da düzenleniyor olmasının heyecanını paylaşarak, “TEKNOFEST’in 6. yılında olması bizi heyecanlandırıyor. Başlangıcından bugüne yaşadığı dönüşüm, bizim için oldukça değerli. Katılımcı sayımız İstanbul’da 500 binden 2,5 milyona ulaştı. Ankara’da bu sayının daha da yüksek olacağını düşünüyoruz. Daha da önemlisi, burada bulunan gençlerimiz ve çocuklarımız, gelecekte gördükleri teknolojileri ve ürünleri daha da ileri taşıyabileceklerine inanarak geliyorlar. TEKNOFEST’in en büyük başarısı, ‘Tam bağımsız Türkiye’ vizyonuna katkıda bulunmak isteyen gençlerimizin hevesi ve yetenekleri” şeklinde konuştu.

Mandal ayrıca, “Etkinlikte TÜBİTAK’ın geliştirdiği teknolojileri görebilir, gelecekte geliştirmeyi planladığı projeleri deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Örneğin, 15 Nisan’da uzaya gönderdiğimiz İmece uydusunun maketini burada inceleyebilirsiniz. Ziyaretçiler, uydunun bileşenlerini yakından öğrenme imkanına sahip olacaklar. Tüm vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

TEKNOFEST, 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme