• Haberler
  • Çevre
  • Dünya Çevre Günü İzmir’de deniz temizliği etkinliğiyle kutlandı

Dünya Çevre Günü İzmir’de deniz temizliği etkinliğiyle kutlandı

İzmir’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlendi. Körfezde polis ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından temizlik...

İzmir’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlendi. Körfezde polis ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından temizlik etkinlikleri gerçekleştirilirken, körfezden çıkan atıkları gören çocuklar duyarlılık mesajları verdi.

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, çeşitli yetkililer ve öğrenciler katıldı. Programda ilkokul öğrencileri tarafından “Temiz Deniz Temiz Dünya” konulu şiirler okundu ve su altında çekilen fotoğraflar sergilendi. Ardından denizden çıkan atıklar temizlendi.

Vali Köşger, etkinlikte yaptığı konuşmada, insan ile doğanın mücadelesi ve çevre facialarının önemine değindi. Denizlerin bu yılki Çevre Günü’nün özel teması olduğunu belirtti. Denizlerin ekolojik döngü ve oksijen üretimindeki önemine vurgu yaptı. İzmirliler olarak denizlerini temiz tutamadıklarını ifade eden Vali Köşger, bu tür faaliyetlerin ve etkinliklerin farkındalığı artırmak için önemli olduğunu söyledi. Çevreyi koruyarak dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmenin önemine değindi.

Çocuklar ise denizden çıkan çöpleri görünce üzüldüklerini ifade ederek büyüklerine mesaj verdi. Denizlere atılan çöplerin çevreyi kirlettiğini ve bunun önlenmesi gerektiğini vurguladılar. Büyüklerin çevreyi korumasını ve çöpleri çöp kutularına atmasını istediler.

İHA

Bakmadan Geçme