DSP Kiraz'da başkan Yılmaz Çelik oldu

Demokratik Sol Parti'nin Kiraz ilçe kongresi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl DSP Kiraz İlçe Teşkilatı'nın merhum eski başkanı...

Demokratik Sol Parti’nin Kiraz ilçe kongresi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl DSP Kiraz İlçe Teşkilatı’nın merhum eski başkanı Erkan Tek’in ebediyete uğurlanmasının ardından pandemi dolayısıyla ertelenen DSP Kiraz İlçe Teşkilatı Kongresi’nde Yılmaz Çelik, partisinin Kiraz ilçe başkanı oldu.

DSP Kiraz İlçe Teşkilatı’nın Pazaryeri Kahvehanesi’nde gerçekleşen kongresinde ilk olarak divan heyetinin oluşturulması maddesi sunuldu. Buna göre divan başkanlığına Hüseyin Kireç seçilirken divan başkan yardımcısı Tülin Öz ve katip üye Ulutan Torun olarak görev alması, üyeler tarafından oy birliği ile kabul gördü.

Divan Başkanı Kireç tarafından gündem maddeleri sunulurken buna göre ebediyete intikal eden şehitler ve eski ilçe başkanı Tek için bir dakikalık saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın okunması, yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, gelir gider hesap raporunun okunması, siyasi konuşmalar maddesi yer aldı. Yönetim kurulu ibrası da gündemde yer aldı.

“DSP, Türkiye’nin vazgeçilmezidir”

Kongrede konuşan DSP İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç, “Ülkemizin yönetim aşamalarında söz sahibi olabilmek adına bu kongremizi yapıyoruz. Demokratik Sol Parti, Türkiye’de iki kez iktidar olmuş ve ülkeyi yönetmiş bir partidir. Türkiye’nin vazgeçilmez bir siyasi partisidir. Her zaman halkın özlemle beklediği kurucumuz rahmetli Bülent Ecevit’in dediği gibi gerektiği gün ve gerektiği zaman şartlar, bizi iktidara taşıyacaktır. Şu an Türkiye’nin siyasi konjonktürü buna doğru gidiyor. Halk, Demokratik Sol Parti’yi gittiğimiz her bölgede kurtarıcı ve Türkiye’nin geleceğini şekillendiren bir parti olarak özlemle bekliyor ve iktidar olmamızı arzuluyor. Bu sebeple Kiraz ilçemizde bizi karşılayan tüm partililerimize, Kiraz halkımıza çok teşekkür ediyorum. Demokratik Sol Parti, Kiraz’da demokrasinin geçen yerel seçimlerde can simidi olmuştur” dedi.

“Kimse, Demokratik Sol Parti’yi kapatın diyemez” diyen İl Başkanı Kireç, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Demokratik Sol Parti, seçimlerde çıkmaz bir durumdaki insanların sığınağı ve dayandığı bir kapı olmuştur. O sebeple kimse Demokratik Sol Parti’yi Türkiye siyasetinde görmemezlikten gelemez ve kimse Demokratik Sol Parti’yi kapatın diyemez, Demokratik Sol Parti her zaman vardır, var olacaktır. Hakiki üreticinin, çiftçinin yanındadır ve yanında olacaktır. Biz kimsenin maşası değiliz, biz daima halkın yanındayız.  Her türlü engellemeye, her türlü hıyanete, her türlü taş koymaya rağmen bugün buralardayız ve kongrelerimiz yapıyoruz. Demokratik Sol Parti, halkımızın geleceğidir.”

DSP belediyeciliği vurgusu

DSP Kiraz İlçe Başkanı Yılmaz Çelik, pandemi dolayısıyla ertelenen ilçe kongrelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün Demokratik Sol Parti Kiraz İlçe Teşkilatı’mızın bayramı olan kongresini gerçekleştirmekteyiz. Öncelikle eski ilçe başkanımız merhum Erkan Tek’i rahmetle anıyorum, ruhu şad olsun. Kendisi, hastalığa yakalandığı dönemde bile öldüğü güne kadar partimize hizmet vermiştir. Biz de merhum Tek’ten aldığımız DSP Kiraz İlçe Başkanlığı görevini layığı ile yapmak için Kiraz’da DSP’nin ilçe teşkilatını oluşturduk. Bundan sonra da en iyi şekilde partimizin bayrağını dalgalandırıp ilk yerel seçimlerde en iyi başkan adayını çıkararak DSP belediyeciliğinin Kiraz’da hizmet vermesini sağlayacağız. Mahalle çalışmalarımıza da hız vereceğiz” diye konuştu.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme