• Haberler
  • DSİ, Kiraz'da kontak çevirecek

DSİ, Kiraz'da kontak çevirecek

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Küçük Menderes havzasındaki dere ıslah ve yatak düzenlemesi işlerine Kiraz...

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Küçük Menderes havzasındaki dere ıslah ve yatak düzenlemesi işlerine Kiraz ilçesi ile devam edecek.

İzmir’in ilçelerdeki taşkın koruma projelerine hız veren Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Kiraz’da daha önce aşırı yağışlarda taşkın yaşanan Akpınar Mahallesi’ndeki Çınarlıdere’ye neşter vuracak. Dere yatağının genişletilmesi suyun sağlıklı şekilde tahliye edilmesi için 3 bin 167 metre uzunluğunda trapez kesitli toprak kanal açılacak. 314 metre de betonarme kanalın inşa edileceği projede kanalların üzerinden yaya ve araç geçişi için üç adet betonarme geçit yer alıyor. İhalesi 11 Haziran Salı günü İzmir’dekiş DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nde saat 14.30’da açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek projede yüklenici firmaya 300 takvim günü süre tanınıyor.

Yaklaşık 3 bin 700 metrelik dere yatağının temizlenmesini ve yeniden düzenlenmesini kapsayan proje ile çevreye zarar veren taşkınların önlenmesi hedefleniyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Kiraz’da Küçük Menderes Nehri ana yatak düzenlemesinin yanı sıra geçtiğimiz Uluçay’ın da yatağını yeniden düzenlemişti.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre 2005-2015 yılları arasında DSİ tarafından Kiraz’da Suludere ıslahı, ilçedeki yan derelerin ıslahı, Şemsiler Mahallesi taşkın koruma, Doğancılar Mahallesi taşkın koruma projeleri tamamlandı. Arkacılar, Asmalı Dere, Değirmen Deresi, Sırımlı Deresi, İşme Deresi, Kireçtaşı Deresi, Kısık Deresi, Narlık Deresi, Palamutarası Deresi ıslah projeleri ile Saçlı Karaağıt ve Arpa dereleri taşkın koruma, Suludere Mahallesi taşkın koruma ve Şemsiler Mahallesi taşkın koruma projeleri için çalışmalar devam ediyor.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme