DP İzmir'den Özdere'de toplantı

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Sait Demir tarafından Özdere'de Orta Mahalle Selim Sultan Otel’de üst...

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Sait Demir tarafından Özdere’de Orta Mahalle Selim Sultan Otel’de üst yönetim kurulu, il yönetim kurulu ve ilçe başkanlarının geniş katılımlarıyla gerçekleştirilen koordinasyon ve istişare yemeği düzenlendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yeni normalleşme sürecinde gerçekleştirilen koordinasyon ve istişare yemeğine eski milletvekili Turan Arınç, Genel Başkan Yardımcısı Osman Varol, Genel İdare Kurulu Üyesi Sait Demir, Ökkeş Erdal Cömert, İzmir İl Başkanı Adayı Serdar Faralyalı, Merkez Karar Kurulu üyelerinden İbrahim Muhsin Erdem, İsmet Hacıoğlu, İsmet Doğan, Mehmet Emin Erener, Ahmet Nedim Turbil, Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Mustafa Karakaya, Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu üyeleri Ilgaz Meral, Tufan Coşkun, İl Yönetim Kurulu üyelerinden Müşerref Tuna, Hasan Enet, İlhan Korkmaz, Berkant İncekara, Cemil Gündoğdu, Ali Şahinoğlu, Buca İlçe Başkanı Besim Toros, Karşıyaka İlçe Başkanı Mevlüt Gür, Çiğli İlçe Başkanı Mehmet Demirci, Gaziemir İlçe Başkanı Cüneyt Ahmet, Kınık İlçe Başkanı Nail Korkmaz, Menderes İlçe Başkanı Hüseyin Kızıltaş, Ödemiş İlçe Başkanı Mutahhar Ateş, Kiraz İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Çomuk, Konak İlçe Başkanı Hüsnü Eyi, Narlıdere İlçe Başkanı Erkan Çelik, Torbalı İlçe Başkanı Mahmut Kömürcü, Karabağlar İlçe Başkanı Köksal Kaya, Güzelbahçe İlçe Başkanı Şebnem Demirkıran, Seferihisar İlçe Başkanı Berk İncekara, Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp ve bazı partililer katıldı.

“Demokrasiyi millete hizmetkar edeceğiz”

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Sait Demir, koordinasyon ve istişare yemeği toplantısına katılan misafirler huzurunda yaptığı açılış konuşmasında, “Demokrat Parti, tekrar gündeme gelmek için hazır durumdadır. Bugün yaşananlara baktığımızda Türkiye’de bize karşı inanılmaz bir teveccüh var.

Şahsi kaygılarını milletin önünde gören zihinlerin saldırısına 1946’dan beri her ara rejimde, her darbede en ciddi şekilde maruz kalan, tanık olan, hatta demokrasi karşıtlarının tezgahladığı kurmaca mahkemelerde sanık olan, millet için kurban olan demokratlar; makamlarını, sıfatlarını, canlarını inançları yolunda kaybetmeye rıza göstermişler ancak demokrasiye duydukları inanç ve gururlarını her daim muhafaza etmişlerdir. Millet için hayalini kurdukları, tesisi için hayatlarından oldukları demokrasi; darbelere, tertiplere, idamlara dayanmış ve bugün bize miras kalmıştır. 1946’da millet adına hayallerle yola çıkan demokratların mirasını demokrasiye inanarak sahiplenen, adalet diyerek savunan biz, maalesef bugün geçmişte olduğundan çok daha ciddi sorunlara tanık olmaktayız. Her geçen gün artan şekilde sertleşen siyasi baskı ile bugün bu demokrasi mirasını gasp etmek isteyen, siyasi rant uğruna demokrasi diyen iktidarın uygulamaları, 1946’da Demokrat Parti’nin ‘YETER! SÖZ MİLLETİN’ demesine neden olan ortamı aratır bir hal ortaya çıkarmıştır.

Devletin her kademesinde tek bir zihniyetin hakim olduğu; bırakınız devleti, sosyal hayat içinde aynı zihniyette olmayanların cezalandırıldığı, karşıt olanların iktidara darbe yapmak noktasında ‘makul’ bir şüpheye neden olduğu bir siyasi ortam, bugünü daha anlamlı kılmaktadır. İşte bu noktada 75 yıl sonra Demokrat Parti; her türlü karşıt tertibe rağmen, içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü saldırıya rağmen yeniden millete sözü teslim etmek, demokrasiyi yeniden millete hizmetkar etmek için var olduğunu duyurmuştur ve duyurmaya da devam edecektir” dedi.

“İzmir’de tekrar söz sahibi olacağız”

Eski İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Metin Dökmeciler, düzenlenen yemeğe telefon bağlantısı ile katılarak yapmış olduğu konuşmada İzmir’in ve İzmir’in ilçelerinin demokrat olduğunu söyleyerek, “İzmir, Atatürk milliyetçisi bir şehirdir. İzmir, bayrağını çok sever. İzmir, Ata’sını ve İstiklal Marşı’nı çok sever. İzmir’de yaşamak bir ayrıcalıktır. Ben, İzmirlilerin demokrat ve Demokrat Partili olduğunu biliyorum. İzmirlilerin hepsi bize aynı şeyi söylüyor: ‘Hepimiz demokratız’ diyorlar. Demokrat Parti, halen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Genel Başkanımız Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt tarafından ve bunun yanı sıra ilçe belediye başkanlıklarında ve belediye meclis üyeliklerinde de temsil ediliyor. Türkiye’yi 47 sene yöneten demokrat misyon, İzmir’de tekrar söz sahibi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Genel başkan telefonla bağlandı

Programının yoğunluğu sebebiyle koordinasyon ve istişare yemeğine telefon bağlantısıyla katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Unutulmamalıdır ki bu davanın demokrasiyi Türkiye’de temin ve tesis etmeye başladığı günden beri kendine kılavuz edindiği ‘Yeter! Söz Milletin’ kavramı, bugüne dek millete karşı birtakım uğraşlar içinde olanlara dur demenin izahıdır. Milleti düşman belleyen, millet aşkımız sebebiyle Demokrat Dava’yı da düşman bellemiş ve Demokrat Dava ile mücadele etme kılıfı altında millet ile kavga etmiştir. Bugün yılmak, yorulmak, bu davaya sahip çıkmamak; geçmişte milletin selameti uğruna, bu dava uğruna idama ‘sessiz’ yürüyen, ‘Hakk’ın takdiri’ diyerek her türlü sıkıntılara sabreden büyüklerimizin aziz hatıralarını sızlatacaktır. Millet yolunda halisane çalışanlara Allah’ın yardımcı olacağına olan inancımız tamdır. İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle millet sevdası ile yollara düşen, millet için düşünen tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, gerçekleştirdiğiniz koordinasyon ve iş birliği toplantısının partimize, İzmir ilimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Kırat, İzmir’den şahlanacak”

Demokrat Parti İzmir İl Başkan Adayı Serdar Faralyalı, toplantıya katılan misafirler huzurunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’nin ve Türk halkının acılarına son verecek parti, Demokrat Parti’dir. Kırat’ı İzmir’den yeniden şahlandıracağız. Şu an hiçbir parti, ‘Türkiye’de merkez sağı temsil ediyoruz’ diyemez. Şu an ülkede ‘Merkez sağı kim dolduracak?’ sorusunun cevabı Demokrat Parti’dir. İyi organize olmuş, sorunlarından arınmış bir Demokrat Parti, bu ülkenin ve ülke insanının kurtuluşu demektir.”

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı’na gelmesi beklenen Faralyalı, “Benden önceki konuşmacılar, çok güzel mesajlar verdiler. Çok duygulandım çünkü Demokrat Parti bizim için önemli bir partidir. Böylesi köklü bir tarihe ve misyona sahip bir partinin il başkanlığına aday olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Bu görevde bana güvenen öncelikle Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal’a yürekten teşekkür ediyorum. Üstlendiğim bu önemli görevi tüm gayretimle sürdüreceğim. İzmir ilimizin ve partimizin hayrına olan tüm çalışmalarda yer alacağız. Partimizin önümüzdeki seçimlerde de hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte gereken tüm gayreti ortaya koyacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme