Dövizde son durum!

Merkez Bankası’nın politika faizini uluslararası kuruluşların ve Türkiye ile ticari ilişkiler içerisinde olan ülkelerin tahminlerinin altında...

Merkez Bankası’nın politika faizini uluslararası kuruluşların ve Türkiye ile ticari ilişkiler içerisinde olan ülkelerin tahminlerinin altında yükseltmesi ile liradaki değer kaybı devam ediyor. Dolar ve euro kuru lira karşısında yükselmeye devam ettikçe, dışarıdan ithal edilen veya üretiminde ithal mallar kullanılan ürünlerin fiyatı da yükseliş gösteriyor.

11 Temmuz günü, saat 15.20 itibarıyla bir ABD dolarının değeri 27,05 Türk lirasını, 1 euro’nun değeri 29,75 Türk lirasını buldu. Euro’nun 0,25 kuruş daha yükselmesi halinde euro, 18 Temmuz’dan sonra ilk defa 30 lirayı geçmiş olacak.

Artan cari açıklar, deprem maliyeti ve seçim öncesi harcamalar ile beraber liradaki değersizleşme, dışarıdan gelen veya dışarıdan gelen parçaların kullanıldığı ürünlerdeki fiyat artışlarında devamlığa neden olacak. 14 – 28 Mayıs seçimlerinden sonra artan nakit para ihtiyacının yükü, vergilerde değişikliğe gidilerek vatandaşın omuzlarına yüklenmiş, kemer sıkma politikalarına geri dönülmüştü.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme