• Haberler
  • Dönüş yolunda bu uyarılara dikkat!

Dönüş yolunda bu uyarılara dikkat!

  Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü dokuz günlük bayram tatilinde dönüşler yaklaşırken sürücüleri bir kez daha uyardı....

 

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü dokuz günlük bayram tatilinde dönüşler yaklaşırken sürücüleri bir kez daha uyardı. Bayram tatili için yoğun mesai yapan ekipleri Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi de yalnız bırakmadı. Dayıoğlu ve Kiremitçi denetlemelere eşlik etti.

 

DAYIOĞLU VE KİREMİTÇİ EKİPLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş’in batı yönünden girişi olan Sim Köprüsü Polis Noktası’ndaki ekipleri denetledi. Arife günü gerçekleşen denetimde Dayıoğlu ve Kiremitçi, ekiplerin uygulamalarına da eşlik ederek sürücülerden bayram tatili süresince trafik kuralları konusunda daha da hassas olmalarını istedi. Çocuklara da trafik karneleri ve kırmızı düdük dağıttı. Vatandaşların bayramını kutlayan Dayıoğlu ve Kiremitçi, sürücü ve yolculara araçta ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri takmaları, cep telefonuyla görüşme yapmamaları, şerit kullanma ve yakın takip kurallarına riayet etmeleri, kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları ve her iki saatte on dakika mola vermeleri gerektiğini hatırlatarak, dikkat ve konsantrasyonlarının dağılmaması yönünde bilgiler verdi.

Ramazan Bayramı tatilinin başından bu yana teyakkuzda olan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Kırmızı Düdük” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyaları hakkında sürücülere ve yolculara broşürler dağıttı.

 

HAYATİ UYARILAR!

Pazar günü sona erecek bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte başlayacak yoğun dönüş trafiğiyle ilgili hayati noktaları bir kez daha hatırlatan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü sürücüler için şu uyarıları sıraladı: Hız yapmayınız. Ön ve arka koltukta emniyet kemerinizi takınız. Araç kullanırken cep telefonuyla görüşme yapmayınız. Şerit kullanma kurallarına riayet ediniz. Kavşaklara yaklaşırken yavaşlayınız. Yola çıkmadan aracınıza ait sigorta ve muayene kontrollerinizi yapınız. Sigorta ve muayenesi olmayan araçla yola çıkmayınız. Trafik kurallarına uyalım, sevdiklerimize kavuşalım. Unutmayalım ki alacağımız tedbirler ve kurallara riayet etmemiz kazaların en aza indirilmesine katkı sağlayacağı gibi meydana gelebilecek kazalarda ölüm ve yaralanma olaylarının büyük ölçüde önüne geçecektir”

Başar Uçar

Bakmadan Geçme