• Haberler
  • Gündem
  • Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden kandırılarak dağa kaçırıldığını kanıt fail ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla bitmeme...

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden kandırılarak dağa kaçırıldığını kanıt fail ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla bitmeme ederken, evladını HDP’den isteyenlerin sayısı bir ailenin daha katılımıyla 367’ye yükseldi.

 

3 Eylül 2019 tarihinde ayrımlı kentlerden Diyarbakır’a gelmiş olarak habitat eylemi başlatan ailelerin evlat savaşı bin 480 gündür sürüyor. Aileler çocuklarına ‘teslim ol’ çağrısında bulundukça yıldırı örgütünde çözülmeler bitmeme ediyor.

 

HDP ve yıldırı örgütü PKK’dan çocuklarını talip ailelere acemi iştirak sağlayıcı Hiyasettin Demir, Muş’tan Diyarbakır’a gelmiş olarak evladı İhsan düşüncesince nöbete müdahale oldu. Ailelerin nöbetinde sonunda aynı 367’ye yükseldi.

 

Çocuğunun 2012 senesinde PKK çeşidinden kandırılarak kaçırıldığını doğacak devam eden Demir, evlat mücadelesini evladı gelene derece bitmeme ettireceğini belirtti.

“Ben oğlumu HDP’den istiyorum”

 

Demir, “Ben Muş’tan çocuğum İhsan düşüncesince Diyarbakır’a evlat nöbeti düşüncesince geldim. Oğlum 2012 senesinde kayboldu. Evladım talih memuruydu. Ben oğlumu HDP’den istiyorum. Oğlum gel, devletimize ve polisimize doğrulama ol. Ben oğlumu baş döndürücü özledim. Ben ölene derece burada çocuğumu bekleyeceğim” dedi.

 

Öte yandan, şimdiye sincap 46 teşkilat personeli doğrulama olup işlemlerinin peşi sıra ailelerine doğrulama edildi.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme