• Haberler
  • Özel Haber
  • Disney Plus’a bir tepki daha: “Türkiye'de yayın iznini iptal ederiz, geldiği gibi gider”

Disney Plus’a bir tepki daha: “Türkiye'de yayın iznini iptal ederiz, geldiği gibi gider”

Disney Plus, Atatürk hakkında çektiği diziyi yayınlamayacağına dair bir karar vermişti. Kararın arkasında milliyetçi bir Ermeni...

Disney Plus, Atatürk hakkında çektiği diziyi yayınlamayacağına dair bir karar vermişti. Kararın arkasında milliyetçi bir Ermeni grubun lobi faaliyetlerinin olduğu söyleniyordu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Eski Müdürü ve kalkınma ekonomisti Bartu Soral, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye’nin Atatürk hakkında uluslararası çapta yankı uyandırabilecek bir diziyi kendisinin çekmemiş olmasına dikkat çekti.

Soral, yaptığı paylaşımda “Disney+ isimli bir yayın platformu Atatürk dizisi çekmiş ama uluslararası platformda yayınlamıyormuş. Çünkü Ermeni lobisi baskı kurmuş!Şaşırdık mı?.. Türkiye’de yayın iznini iptal ederiz, geldiği gibi gider. Ancak esas sorun; koskoca Türkiye Cumhuriyeti dünya çapında bir Atatürk filmi/dizisi yapıp bunu bütün dünyaya pazarlayıp seyrettirmiyor! Biz buna şaşırıp, buna üzülelim. Bunun üstüne düşünelim.” dedi.

Disney+ isimli bir yayın platformu Atatürk dizisi çekmiş ama uluslararası platformda yayınlamıyormuş. Çünkü Ermeni lobisi baskı kurmuş!
Şaşırdık mı?.. Türkiye’de yayın iznini iptal ederiz, geldiği gibi gider.
Ancak esas sorun; koskoca Türkiye Cumhuriyeti dünya çapında bir Atatürk…

— H. Bartu Soral (@BartuSoral) August 4, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme