• Haberler
  • Genel
  • Dışişleri Bakanlığı’ndan Kur’an-ı Kerim’in yakılması hakkında açıklama: “Aşağılık saldırı”

Dışişleri Bakanlığı’ndan Kur’an-ı Kerim’in yakılması hakkında açıklama: “Aşağılık saldırı”

İsveç’te, Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmış, yapılan bu eylem büyük tepki çekmişti. Dışişleri Bakanlığı,...

İsveç’te, Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmış, yapılan bu eylem büyük tepki çekmişti.

Dışişleri Bakanlığı, konu hakkında yazılı bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bugün kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Stockholm’de 28 Haziran 2023 tarihinde bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinde 12 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen kararla, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar dini nefret olarak tanımlanmıştı.” dendi.

İsveç’in Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ile Avrupa Konseyi’ndeki yükümlülüklerin yerine getirmesini beklendiği yazılan açıklamada, yapılan eylemin İslam dinine ve ona inanan milyarlarca insana karşı işlenmiş bir nefret suçu olduğu vurgulandı.

Açıklamada suça karşı caydırıcı tepkiler alınması gerektiği söylendi, “Türkiye, bu tür saldırıların yaşandığı ülkelerle, İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık alanlarında beraber çalışmaya hazırdır” ifadeleri kullanıldı.

Eski MİT müsteşarı ve mevcut Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, Irak, Suudi Arabistan ve Mısır’ın dışişleri bakanları ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde İslam İşbirliği Teşkilatı’nın konuya dair harekete geçmesi ve alınacak ortak tedbirler konuşuldu.

haber merkezi

Bakmadan Geçme