• Haberler
  • Özel Haber
  • Direnişteki İstanbul Belediyesi işçilerinin, belediye şirketi yöneticilerince tehdit edildiği iddia edildi

Direnişteki İstanbul Belediyesi işçilerinin, belediye şirketi yöneticilerince tehdit edildiği iddia edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Ağaç A.Ş. işçileri, İstanbul’un parklarının, bahçelerinin ve tüm yeşil alanlarının temizliğini...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Ağaç A.Ş. işçileri, İstanbul’un parklarının, bahçelerinin ve tüm yeşil alanlarının temizliğini yapıyor. Bu işçilerin örgütlü oldukları ve DİSK’e bağlı olan Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası 7 Ağustos günü bir bildiri yayınlamış, İstanbul Belediyesi’nin toplu iş sözleşmesinde belediye işçilerine vadettiği koşulların kendileri için sağlanmadığını belirtmişlerdi. Yapılan açıklamada, “DİSK/Genel-İş Sendikası ile gerçekleştirilmiş olan “Boğaziçi A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi” imza töreninde; Sayın Başkanımız Ekrem İMAMOĞLU tarafından bu Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan hükümlerin tüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri için bir standart olarak geçerli olacağı belirtilmiş olunsa da biz Ağaç A.Ş. işçilerinin asgari ücret sarmalından çıkabilmesi ile ilgili olarak herhangi bir somut çalışmanın yapılmadığını görmekteyiz.” denmişti.

DİSK’e bağlı sendika: “İstanbul Belediyesi yönetimi, belediye çalışanlarına verdiği sözü park işçilerine karşı tutmadı”

İstanbul’un yeşil alanlarını temizleyen belediye işçileri iş bıraktı

Sözleşmedeki koşulların hala uygulanmadığını belirten Ağaç A.Ş. işçileri, sendikaları BTO-SEN liderliğinde iş bıraktı. İstanbul’un farklı ilçelerinde temizlik işlerini bırakarak eyleme başlayan işçiler, dün Saraçhane’de toplandı. Sendika tarafından yapılan paylaşımda “Eşit işe eşit ücret istemek için, sefalet ücretine hayır demek için, nefes alabilmek için, Saraçhane’de direnişimiz sürüyor!” denildi.

Eşit işe eşit ücret istemek için,
Sefalet ücretine hayır demek için,
Nefes alabilmek için,
Saraçhane’de direnişimiz sürüyor! #AğaçAŞişçisiDireniyor pic.twitter.com/WzxwVuq7FB

— Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (@btosen2014) August 15, 2023

İstanbul Belediyesi’ni protesto etmek ve haklarını almak amacıyla iş bırakan Ağaç A.Ş. işçileri, Saraçhane’de gece nöbet tuttu.

DİSK / BTO-SEN olarak haklarımızı almak için şantiyelerden çıkıp Saraçhane’de başlattığımız eylemimiz Ağaç AŞ işçilerinin gece nöbeti ile devam ediyor.

Başta söylediğimizi yeniden söyleyelim: Haklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz! #AğaçAŞişçisiDireniyor pic.twitter.com/14GWC8kOo3

— Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (@btosen2014) August 14, 2023

“Yaşar Usta” isimli Twitter profilinden yapılan paylaşıma göre, Saraçhane’de toplanan işçiler çalıştıkları belediye şirketi olan Ağaç A.Ş.’nin yöneticileri tarafından tehdide uğradı. Şirket Bölge Müdürü Barış Şişman ve Bölge Şefi Derya Sekban’ın, işçilere “eyleme katılanlar kendilerine yatacak yer bulamaz, yatakhaneleri boşaltırız” dediği iddia edildi.

Ağaç A.Ş. yöneticileri yatılı işçileri tehdit etti: “Eyleme katılanlar kendilerine yatacak yer bulamaz”

Bölge Müdürü Barış Şişman ve Bölge Şefi Derya Sekban, il dışından çalışmaya gelen yatılı işçileri “Yatakhaneleri boşaltırız, yatacak yeriniz kalmaz’ diyerek tehdit etti. pic.twitter.com/SJfBWGiBnE

— Yaşar Usta (@yasarustaportal) August 15, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme