‘Diktatör’ davasında beraat talebi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Demokrasi...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” sözleri nedeniyle 4 yıl 8 aya kadar hapsinin istendiği davada savcı mütalaası açıklandı.

Avukatların katıldığı duruşmada Kaftancıoğlu’nun avukatı söz alarak “Müvekkilimiz seçim çalışmaları nedeniyle duruşmaya katılamamıştır. Bu duruşma karar verilmeyecek olursa mazeretli sayılmasını talep ederiz. Bir sonraki duruşmada kendisini hazır edeceğiz” diye konuştu.

BERAATİ İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı, Canan Kaftancıoğlu’nun yapmış olduğu konuşmadaki söyleminin, Türk Dil Kurumu’nca kelime anlamı olarak “Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse” şeklinde tanımlandığını belirtti. Emsal Yargıtay kararlarının da olduğunu belirten savcı, Kaftancıoğlu hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Şikayetlerinin devam ettiğini mütalaaya katılmadıklarını belirten Erdoğan’ın avukatı savunma yapmak için süre istedi.

Mahkeme, Kaftancıoğlu’nun mazeretini kabul etti ve hazır bulunduğunda savunmasının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (A.Ö)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme