• Haberler
  • Özel Haber
  • “Dikili’nin CHP’li belediye başkanı da, Bergama’nın AKP’li belediye başkanı da Agrobay’ı destekliyor”

“Dikili’nin CHP’li belediye başkanı da, Bergama’nın AKP’li belediye başkanı da Agrobay’ı destekliyor”

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Bergama ve Dikili ilçelerinin ortasında bulunan, Avrupa’nın en büyük domates serası olan ve...

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Bergama ve Dikili ilçelerinin ortasında bulunan, Avrupa’nın en büyük domates serası olan ve Bayburt Grup’un sahibi olduğu Agrobay Seracılık’ta sendikalı işçilerin küçülme bahanesi ile işten çıkarıldığı söylenmişti. İşçiler seraya giriş ve çıkışları kapatmış, yöneticilerle görüşmeyi talep etmiş, maaşlarının geç yatırıldığını ve promosyonlarının yatırılmadığını iddia etmişti. Sera yönetimi ise yaptığı basın açıklamasında yasalarla tanınmış bütün haklara saygılı olduklarını belirterek küçülmenin domateslerde görülen bir hastalık yüzünden zorunlu olduğunu söylemiş, işçilerin ise tüm iddialarını yalanlamıştı.

İşçi eylemleri devam ediyor

Tarım İşçileri Sendikası’nın, diğer sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve partilerin destek verdiği ve seranın önünde işçiler tarafından yapılan eylemler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde eylemler sırasında gözaltına alınan işçiler, bir süre göz altında tutulduktan sonra salınmışlardı.

Başaran Aksu: AKP’li belediye de CHP’li belediyede Agrobay’ın yanında

Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, yaptığı açıklamada işçilere çok az sayıdaki emekten yana vekil ve siyasetçiden destek geldiğini belirterek “Bergama Belediye Başkanı AKP’lidir, Agrobay’ı desteklemektedir. Dikili Belediye Başkanı CHP’lidir Agrobay’ı desteklemektedir.” dedi.

İşçilerin ileri olmayan taleplerinin dile getirilmesi için belediye başkanları ile konuşulduğunu vurgulayan Aksoy, talebin CHP’nin bütün milletvekillerine ve il başkanına iletildiğini, üzerine bölgedeki işçilerin gözaltına alınmasına rağmen CHP’den bir geri dönüş olmadığını sözlerine ekledi.

"Bergama Belediye Başkanı AKP'lidir Agrobay'ı desteklemektir. Dikili Belediye Başkanı CHP'lidir Agrobay'ı desteklemektrdir. Kadın işçiler tüm bu yalnızlık içinde güçlüler."#AgrobayaKıyakİşçilereDayak pic.twitter.com/CGAsp6a2wc

— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) September 9, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme